Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 "Čast mi je i zadovoljstvo čestitati vam Dan pobjede  i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnicu VOR Oluja"

 
Oluja
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO Oluja u Ministarstvu obrane RH održava se svečana dodjela činova i pohvala. 


Čast mi je i zadovoljstvo čestitati vam Dan pobjede  i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnicu VOR Oluja istaknuo je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH viceadmiral Robert Hranj.

...

-  Danas imamo priliku prepoznati najbolje među nama. One koji su se istaknuli svojim radom i zalaganjem, svojim djelima. Čestitam svima promoviranima, pohvaljenima i nagrađenima, svi ste to zaslužili i imati pravo biti ponosni zbog toga.

- Okupljamo se u povodu jednog od najvećih praznika u modernoj povijesti Republike Hrvatske, kada smo prije 25 godina ostvarili briljantnu pobjedu i odbili okupacije našeg teritorija, dodao je Hranj.


Danas smo imali 41 promaknuće u viši čin, naglasio je ministar obrane Mario Banožić.

- Riječ je 19 časnika, dva dočasnika, promaknuće u viši čin. 20 pohvala za rad, 14 je prijedlog načelnika Glavnog stožera i 6 ministra obrane. Želim čestitati svima koji su pohvaljeni i unaprijeđeni. Na taj način želim im zahvaliti što doprinose hrvatskoj vojsci.

Znamo da se nalazimo u teškom financijsom razdoblju, ali promišljamo da se proračun za hrvatsku vojsku neće više smanjivati, a na nama je da kroz dokument za razvoj hrvatske vosjke, stvorimo desetogodišnji plan razvoja, dodao je Banožić.

Ministar Banožić odgovorio je na pitanje novinara "je li dolazak SDSS-ova Borisa Miloševića u Knin, odnosno dolazak ministra branitelja Tome Medveda u Grubore - politička trgovina".

- Ako govorimo o potpredsjedniku Borisu Miloševiću, riječ je o članu Vlade. Dosad su svi članovi Vlade bili na Oluji, tako da treba tako taj događaj promatrati. Ministar barnitelja Tomo Medved, doći će, kako ste rekli, na navedeni događaj i mislim da je to jedan pozitivan pomak u zatvaranju ideoloških priča koje se opet otvaraju u hrvatskom društvu. Mi znamo tko je pobjednik u Domovinskom ratu, kako je došlo do rata, mi znamo da se Hrvatska branila od agresora, tu su stvari jasne i ne treba ih nikad više stavljati u nijedan drugi kontekst, kazao je Banožić.

 

Autor: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 460 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com