Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Posebno sam ponosan što se u kontingentu nalaze i oni koji svoja iskustva nose upravo iz Domovinskog rata i što nesebično dijele svoje znanje s ostalim vojnicima

 
3. HRVCON
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Svečanost povodom dolaska trećeg hrvatskog kontingenta iz NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (HRVCON eFPBG-POL) u Republici Poljskoj održat će se u ponedjeljak, 20. svibnja 2019. u vojarni "Benkovac" u Benkovcu, s početkom u 10 sati.

 

18. listopada 2018. godine održan je svečani ispraćaj  3. hrvatskog kontingenta u sklopu NATO ojačane prednje prisutnosti (eFP) u Republiku Poljsku.

...

Zapovjednik 3. HRVCON-a satnik Željko Trček kazao je na svečanom ispraćaju kako obuka kojom su se pripadnici 3. HRVCON-a pripremali za odlazak u misiju, nije bila nimalo jednostavno no kako su rezultati iste pokazali visoku razinu spremnosti, izvrsnosti i profesionalnosti hrvatskih vojnika.


"Posebno sam ponosan što se u kontingentu nalaze i oni koji svoja iskustva nose upravo iz Domovinskog rata i što nesebično dijele svoje znanje s ostalim vojnicima", rekao je Trček.

General Matanović istaknuo je kako aktivnost "Ojačane prednje prisutnosti" NATO-a potvrđuje i pokazuje zajedništvo i jedinstvo država članica te snažnu transatlantsku vezu.

"Hrvatska vojska još jednom je potvrdila da pripadamo zajednici profesionalnih i obučenih vojski na čiju potporu naši građani, saveznici i partneri mogu uvijek računati. U ovoj prigodi posebnu zahvalnost upućujem vašim obiteljima jer su vas podržali u plemenitoj odluci da sudjelujete u međunarodnoj aktivnosti potpore miru", rekao je general Matanović.

 

3. HRVCON

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 258 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com