Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Nacionalna garda Minnesote sretna je što s Hrvatskom njeguje tako jako partnerstvo, vi ste veliki profesionalci"

 
Nacionalna garda Minnesote
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Prvi dočasnik Nacionalne garde Minnesote časnički namjesnik Douglas Wortham od ponedjeljka, 8. srpnja 2019. boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

 

Riječ je o nastavku partnerske suradnje između Republike Hrvatske i američke savezne države Minnesote, ali i posljednjem posjetu časničkog namjesnika Worthama prije primopredaje dužnosti njegovom nasljedniku.

...

Po dolasku u Hrvatsku, časnički namjesnik Wortham posjetio je Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu, gdje je vodio razgovore o poboljšanju vojnog poligona „Eugen Kvaternik“ u Slunju, koji je i obišao.

Do kraja svog posjeta, prvi dočasnik Nacionalne garde Minnesote boravi na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“. Po dolasku obratio se polaznicima visoke dočasničke izobrazbe, a u nastavku boravka na HVU-u sudjelovat će na aktivnostima vezanima uz koordinaciju i planiranje dviju međunarodnih aktivnosti: Međunarodnog kampa dočasnika i Međunarodnog tečaja za najviše dočasničke dužnosti (Command Senior Enlisted Leaders Course).

 

Nacionalna garda Minnesote

Tijekom radnog sastanka u srijedu, 10. srpnja 2019. časničkom namjesniku Worthamu uručena je plaketa kao znak zahvalnosti za pomoć u razvoju Hrvatskog dočasničkog lanca potpore. Tom prigodom, prvi dočasnik Nacionalne garde Minnesote zahvalio je Hrvatskoj vojsci na prijateljstvu iskazanom njemu i njegovim kolegama tijekom njegova mandata.

„U posljednjih pet godina sklopio sam iznimna prijateljstva s mnogima u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Nacionalna garda Minnesote sretna je što s Hrvatskom njeguje tako jako partnerstvo. Vi ste veliki profesionalci,“ rekao je časnički namjesnik Wortham te zaključno poručio svim pripadnicima Hrvatske vojske: „Nikad ne prestajete učiti i uvijek se brinite jedni za druge!“

Obnašatelj dužnosti prvog dočasnika Oružanih snaga RH časnički namjesnik Michael Fanuko pohvalio je prvog dočasnika Minnesote kao pravog vođu, kazavši mu: „Nadam se da ćete nastaviti biti prijatelj Hrvatske. Vaš nasljednik mora ispuniti velika očekivanja.“

 

Nacionalna garda Minnesote

 

Časnički namjesnik Douglas Wortham pridružio se Oružanim snagama Sjedinjenih Američkih Država 1996., a dužnost prvog dočasnika Nacionalne garde Minnesote obnaša od 2014. Svoj rad usmjerio je na pet područja: prevenciju seksualnog nasilja i uznemiravanja, prevenciju samoubojstva, mentoriranje, promicanje profesionalnog ponašanja u vojsci, ulazak žena u borbene jedinice i spremnost Nacionalne garde Minnesote na pomoć narodu u elementarnim nepogodama. Tijekom mandata, aktivno je surađivao s Oružanim snagama Republike Hrvatske i podupirao aktivnosti Dočasničkog lanca potpore.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 412 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com