Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Migrantska je kriza sigurno jedna od tema, kao i najave da bi policiji u zaštiti granica mogla pomoći vojska

 
Vijeće za nacionalnu sigurnost
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Danas će se, prvi put otkad je izabran novi predsjednik Zoran Milanović, održati sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost. Počinje u 13 sati u Uredu predsjednika Republike.Izjave nisu predviđene, a nakon sjednice bit će objavljeno priopćenje. Migrantska je kriza sigurno jedna od tema, kao i najave da bi policiji u zaštiti granica mogla pomoći vojska.

...

Da će sjednica biti održana, zbog migrantske krize na grčkoj granici, najavio je početkom ovoga tjedna predsjednik Zoran Milanović tijekom posjete Austriji.

"Razgovarao sam s premijerom. Sazvat ćemo Vijeće za nacionalnu sigurnost ovih dana, radi svih odluka koje potencijalno treba donijeti. Možda budu potpuno nepotrebne. Moja procjena je - ništa slično onome iz 2015. godine, ali moramo biti pripravni.", rekao je Milanović.

Što se tiče aktualne migrantske krize, predsjednik je rekao kako s premijerom Plenkovićem nije razgovarao o postroženju kontrole na granicama. "Bilo je govora o angažmanu Hrvatske vojske, a to je odluka koja se mora donijeti zajednički.", rekao je u ponedjeljak Milanović.

Hrvatska razmatra sve scenarije pa i angažiranje Hrvatske vojske u čuvanju svoje granice, no za sada je to na razini planova i rezervnih varijanti, rekao je u srijedu premijer Andrej Plenković nakon sastanka s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Zagrebu.

"U ovom trenutku razmatramo sve scenarije. Bitno je da budemo pripravni za eventualno intenziviranje", rekao je Plenković.

Sve će ovisiti o tome hoće li grčka i bugarska granica ostati "nepropusna", jer ako grčka i bugarska granica bude nepropusne, onda "velikih prijetnji nema", smatra Plenković .

Policija je ta koja čuva granicu te će vlada biti odgovorna i vidjeti na koji način, bude li potrebno, eventualno pripadnici HV-a mogu pomoći u tom procesu, kazao je premijer.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/HRT/N1

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 319 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com