Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Sigurnost i zdravlje pripadnika HV-a su apsolutni prioritet...", spremnost HV-a nije ugrožena

 
MORH
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Ministarstvo obrane (MORH) objavilo je u ponedjeljak da su aktivnosti Hrvatske vojske (HV) uslijed pojave koronavirusa svedene na najmanju mjeru, ali spremnost HV-a nije ugrožena.

 

"Sigurnost i zdravlje pripadnika HV-a su apsolutni prioritet te su sve aktivnosti pripadnika HV-a svedene na manju mjeru, koja će osiguravati održavanje spremnosti i omogućiti provedbu neodgodivih zadaća", stoji u priopćenju MORH-a.

...

Dodaje se kako su sva zapovjedništva HV-a u stalnom kontaktu sa županijskim stožerima civilne zaštite i zdravstvenom strukom te kontinuirano prate situaciju.

Otkazana su sudjelovanja HV-a na međunarodnim aktivnostima i konferencijama, vojnim vježbama i tečajevima, a odgođena je i provedba vojnih vježbi. 

Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) dr. Franjo Tuđman obustavljena je nastava, koja će se dalje izvoditi preko interneta.

"Obustavljene su sve nenastavne i sportske aktivnosti na HVU-u. Privremeno će biti obustavljene i autobusne linije vojno linijskog prijevoza. Otkazane su sve vojne svečanosti, proslave i druge manifestacije koje nisu u skladu s mjerama koje je propisao Stožer", navodi se u priopćenju.

Obustavit će se i sva potpora HV-a lokalnim zajednicama i institucijama civilnog društva, osim onih koji su u vezi sa suzbijanjem epidemije koronvirusa.

Zdravstveno stanje hrvatskih vojnika u Hrvatskoj i u misijama i operacijama u inozemstvu je dobro, a prati se 24 sata dnevno, ističe MORH.

Autor: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/MORH/Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 201 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com