Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS

Piše: Mario Maks Slaviček

Oni koji su svoje ratovanje za domovinu vrlo vješto pretvorili u bogatu imovinu

 KURBE, ŽBIRI I LOPINE

 
Mario Maks Slaviček
 

 

PRESS

 

 

 

U naroda postoji izreka da u mraku rade najbolje kurbe, žbiri i lopine. A  kako je u nas u Hrvatskoj sumrak demokracije i vladavina partitokracije bivših drugova iz Komiteta nije čudo da najbolje rade kurbe, žbiri i lopine.

 

Nisam i ne želim biti odvjetnik Milijana Brkića zvanog Vaso jerbo držim da je on od onih koji su svoje ratovanje za Domovinu vrlo vješto pretvorili u bogatu imovinu i time se izjednačio sa onima protiv kojih smo se i borili a o kojima sam toliko puta pisao i opet ću.

...

Nisam, rekoh, odvjetnik Milijanov i sličnih mu ali moram  neke stvari ovdje istaknuti posebice onima koji su pristrani režimski rudi od politike ili pera. Kurbaluk i prostitucija su tu  odnavijeke vezani uz moć,fotelju i utjecaj. Bilo je prostitutki i kurbi i korisnika njihovih usluga u svakom režimu i svakom sistemu.  Znade se odavnina kako je kurbanje najstariji zanat na svijetu ili je to pak politika? Đava će znat, al znade se kako su vuik išli ruku pod ruku. I znalo se kako je u oba zanata,kako politike tako i prostitucije uvik jedna strana u tim poslima kurbaško-političkim j**ana.

Što li su onda oni muški ili one ženske koje su prodavali političke mandate, koji su presvlačili političke kapute? Što li su oni jesu li oni politički transvestiti ili političke kurbe? Što li su oni koji za težak krimen dosude uvjete? Što li su oni koji tajkunske sinove nakon ubojstva puštaju na slobodu? Što li su oni koji  su koristeći položaj,utjecaj,poziciju politike na kurbanjski način došli do imanja, do blaga prodajući narod i državu? Jesu li oni kurbe, žbiri ili lopine? Ili pak sve troje u jednom…

Tko vlada državom vidi se po brzini djelovanja sustava u njegovu korist i točka.

Nije tema Milijan Brkić zvani Vaso, tema je kako ljudi kojima nije mjesto u sustavu dolaze u sustav i buše taj sustav države ne držeći se niti stege, ni normi ni pravila i još k tome ne odgovaraju za ono što počine. Bili oni na bilo kojoj funkciji u državnom aparatu, od domara do predsejdnika.  Državu nam vode političke kurbe, potkupljivi žbiri koje instaliraju i drže na povodcu  lopine iz sve te tri sfere i to je problem. No najveći je problem što si narod sam zabere kurbu,žbira ili lopinu da mu jaše po glavi, da ga zadužuje i iz države sa ognjišta i iz doma istjeruje…Tu je kvaka i tu je ključ.

“Nepristrani” mediji nisu u ovom slučaju “dilanja” ili “curenja” informacija od afere “Mailovi” ministrice Dalić, preko afere SMS-ovi do afere “Šoferi”  spomenuli majku svih izdaja, curenja, informacija ili dilanja dokumenta, ne nisu. Nisu spomenuli  bivšeg predsjednika koji je dilao šakom i kapom kako domaćim tako i stranim što službama, što medijima što kako je komu trebalo…

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Nije li onda smiješno kazivati kako netko dijeli,dila ili prodaje informacije na razini šofera, tajnice, ministra ili bilo koga drugoga ako to  čini, odobrava ili propustom dopušta sam primus inter pares  jedne države Predsjednik Republike Hrvatske,pitam Vas?

U ovoj zemlji Hrvatskoj, sve i svako kršenje pravila, zakona, regula kreće od majke svih kurbaluka, majke svekolike prostitucije Politike, te njezinih djelatnika političara i točka.  Sve je to posljedica krize vjere, morala, etike, odgoja onih koji se hvataju politike radi osobne dobiti a ne rada za državu i narod.  Političari imaju imunitete, poluge,moć i utjecaj a s time kadroviraju, prdlažu i ozakonjuju procese, pravila po kojima nekažnjeno čine sve što žele dok se međusobno ne počnu prokazivati i osuđivati.

A sve to čine kako bi oni koji su te procese započeli pljačkom,privatizacijom,i otimačinom a koji su ih u politiku i uveli  sačuvali ili kroz vrijeme ozakonili svoje nezakonito stečeno materijalni i drugo dobro.

I stoga se ispričavam “poštenim” lopovima, kao i zabludjelim damama noći te  momcima u plavoj odori koji svi rade pošteno onaj zanat koji su si izabrali. Dočim nam  političko-sigurnosno-pravosudnim sustavom  vladaju  ponajprije bivši agenti ex-službi, njihove kurbe, žbiri i lopine….Tražeći među tim “poštenim” lopovima, kurbama” i žbirima one koji su bez skrupula i voljni svoje pozicije,ime, staviti u službu onih koji su se odrekli kako Boga , tako i hrvatskog roda i doma…

Jude su tu svuda oko nas i među nama, oni su vlast, oni su mediji, oni su umjetnici, oni su političari oni su sve, ali jedno nisu, nisu Mi.

Živim u zemlji u kojoj izdajice i danas naplaćuju izdaju, političari i dalje prodaju muda pod bubrege, a puk gladan i nema za RTV pretplatu, pa su mnogima TV aparati zapečaćeni, te se sjećaju samo „starih“ vijesti koje su im ostale u uhu. Živim u zemlji u kojoj se stanovništvo više boji inkasatora nego policije ili tajne policije, živim u zemlji u kojoj obrazovanje ne znači ništa, jer mediji daju isti prostor i laiku i stručnjaku. Živim u zemlji... ma šta živim, preživljavam ili još bolje stanujem Hrvatska u zemlji u kojoj su poremećene sve povijesne, kulturne, odgojne i sve druge vrijednosti.

 

Živim i preživljavam u zemlji u kojoj vladaju kurbe, zviri i beštimlje… U kojoj vladaju kurbe, žbiri i lopine i osluškujem, svaku noć čujem. Čujem kako se kosti naših predaka, tisućljetnih ratnika čuvara, preslaguju, čujem stupanje hrvatskih vojski od stoljeća sedmog, čujem ponos vojničke pjesme, čujem krik poginulih za slobodu, sve ja to noćima u tišini slušam...

 

I čekam,čekam trenutak kad će narod koji je predziđe kršćanstva uz pomoć vjere u Boga sa vlasti i hrpta opet skinuti  kurbe,žbire i lopine da budem uz njega.

 

VIDIMO SE U VUKOVARU !

U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Mario Maks Slaviček

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

  

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 359 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com