Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS

Piše: Zorica Gregurić

Demantij i reakcija na iznošenje očitih neistina predsjednika hrvatske vlade g. Andreja Plenkovića

Gregurić: Žalosno je kako upravo Vi gazite one koje ste trebali zaštiti

 
Nikola Kajkić i Zorica Gregurić
 

 

PRESS

 

 

 

Demantij Zorice Gregurić, predsjednice Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara:

 

 

Predsjedniku hrvatske  vlade

Gosp. Andreju Plenkoviću

 

Poštovani gospodine Plenkoviću,

sa zgražanjerm odbacujem i osuđujem Vaše javno iznošenje neistine i  obmanu hrvatske javnosti koje ste iznijeli o dvoje hrvatskih državljana Nikoli Kajkiću i meni Zorici Gregurić. S nevjericom sam pročitala riječi Vašeg sramotnog istupa u kojem ste svjesno i namjerno obmanuli javnost. Kako su očite neistine i dalje prisutne u vidu vijesti objavljene na službenim stranicama hrvatske vlade zahtijevam njihovo hitno uklanjane sukladno zakonu, obzirom da i dalje sudjelujete u prenošenju neistina te za to upotrebljavate i službeni servis.

Poštujući žrtvu Vukovara, odajući poštovanje svima koji su u Bitki za Vukovar dali svoje živote na oltar Domovine (ja sam zagrebačka dragovoljka braniteljica Vukovara) nisam se željela oglašavati u dane pijeteta, no na ovakav monstruozan i nedostojan čin moram reagirati i to činim sada.

Upravo na današnji dan kada obilježavamo borbu protiv nasilja nad ženama podsjećam Vas kako ste se svojim istupom u Hrvatskom saboru pridružili srbijanskoj graničnoj policiji i agentima srbijanske obavještajne službe u činu nasilja nad jednom ženom. Niste ga osudili nego ste me izvrgli još većoj traumi izjavljujući laži koje odlučno odbacujem i demantiram.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Naime, Vaša tvrdnja, koja je objavljena u medijima te s bombastičnim naslovom na službenim stranicama hrvatske vlade kako se do gospodina Nikole Kajkića i mene nakon našeg protupravnog uhićenja i privođenja na srbijanskom graničnom prijelazu Batrovci nije moglo doći dva i pol dana i kako se nikom nismo javili je očita neistina. Dužni smo  i obvezni hrvatskoj javnosti ukazati na ono što se dogodilo i što je istina budući da nas nitko niti iz jedne hrvatske službe odnosno institucije nije kontaktirao iako smo bili dostupni. Odmah po dolasku svojim obiteljima DORH-u smo podnijeli obavijest o počinjenju kaznenog djela. Putem elektroničke pošte službena obavijest o uhićenju i privođenju dvoje hrvatskih državljana na srbijanskom graničnom prijelazu Batrovci poslana je Predsjednici, Vama predsjedniku hrvatske vlade, predsjedniku Hrvatskog sabora, ministrici vanjskih i europskih poslova, saborskim odborima za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, ratne veterane, europske poslove, vanjsku politiku itd.

- sadržaj se nastavlja -

 

Zorica Gregurić

Javna je obmana Vaša konstatacija kako nismo prijavili događaj maltretiranja, prijetnje smrću, višesatnog ispitivanja od najmanje 6 agenata BIA-e prilikom ulaska u Hrvatsku. Elektronička pošta upućena Vama nalazi se u privitku ovog dopisa. Dakle prije javnog istupa imali ste iscrpne informacije.

Tražiti od Vas ispriku nema smisla, Vi ste već toliko puta pokazali kako Vam istina nije bitna gazeći ju bez skrupula. Žalosno je kako upravo Vi kao predsjednik jedne vlade dopuštate sebi luksuz gaziti one koje ste trebali zaštiti. No Hrvatska je unatoč svemu država s kakvim takvim institucijama, ali hrabrim i upornim pojedincima iznjedrenim iz hrvatskog nacionalnog bića spremnim na žrtvu za boljitak svog naroda i očuvanje nacionalnog ponosa. Usprkos Vama mi ćemo uspjeti u onome što ste se svesrdno trudili zaustaviti pa i javnim iznošenjem neistina. No začuđuje tako nemaran odnos prema stvarnom problemu, a to je nacionalna ugroza od strane obavještajne službe. Naime iz naših dopisa poznato Vam je kako smo ispitivani o našim obavještajnim službama, sustavu djelovanja policije i drugih službi. Tu ste dužni djelovati bez odgode. Trebam li također naglasiti kako niti dva tjedna po obavijesti nadležnoj ministrici Pejčinović-Burić nema nikakve službene reakcije. Koga Vi zapravo štitite gospodine Plenkoviću ovim sramnim istupom u Hrvatskom saboru?

Uzimajući u obzir sve navedene činjenice nedvojbeno je da ste iznošenjem svojih neistina svjesno, namjerno s ciljem stvaranja lažne slike o onome što se doista dogodilo ciljano obmanuli hrvatsku javnost, a sve kako bi prikrili nerad i propuste institucija RH koje su morale i bile dužne reagirati odmah po bilo kakvom saznanju da se ovakav i sličan događaj dogodio, bez potrebe podnošenja prijave, što ste zanemarili.

Neka Vam ide na čast ovakvo ponašanje gdje ste se još jednom hrvatskoj javnosti i građanima prikazali kao osoba kojoj nije stalo do malog čovjeka i bez obzira što nismo gađani limunom te unatoč činjenici što smo pretrpjeli puno teže posljedice izostala je Vaša primjerena reakcija kojom bi svaki normalan državnik stao u zaštitu svojih državljana te reagirao na ugrozu nacionalne sigurnosti. To Vam je na kraju krajeva i ustavna obveza.

S poštovanjem,

Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM, 2. Zorica Gregurić

 

 Autor: Zorica Gregurić

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 389 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com