Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS

Braniteljske udruge Grada Dugo Selo

"Pukih političkih obećanja, pričanja u prazno, muljanja i laži mi je stvarno dosta. Borili smo se za slobodu svih hrvatskih žitelja, za malenog čovjeka, a sada se nama uskraćuje sloboda kretanja"
Grad Dugo Selo: Jedno parkirno mjesto za 400 invalida Doma hrvatskih branitelja

 
Dugo Selo
 

 

PRESS: Komentar

 

 

 

 

Često se pitam dolaze li neke stvari slučajno ili namjerno.  Zašto je ljudima ušlo u naviku misliti sebično? Bez poštovanja prema drugima.

 

Kako bi uopće  mogli funkcionirati u svijetu gdje svi skrivamo oči pred različitostima? Bez prihvaćanja, bez poistovjećivanja, empatije… Bez ljudskosti.

...

Nas četiri Udruge boravimo i radimo u Domu hrvatskih branitelja u Dugom Selu. Tamo smo do prošlog tjedna, na samom ulazu u Dom, imali obilježena dva invalidska mjesta te zabranu parkiranja na sami ulaz. Udruga HVIDR-a Dugo Selo, Udruga “Crne Mambe“ i Udruga „Hrvatski vitezovi“ zajedno imaju preko 400 članova invalida. Udruga roditelja poginulih branitelja su stariji i teže pokretljiviji ljudi. Umjesto da nam prošire invalidska parkirna mjesta, predstavnici Dugog Sela ukinu nam jedno invalidsko mjesto te ulaz u prostorije.

Kako neki znaju reći „Što vi branitelji stalno nešto tražite?“, bez ikakvog obzira na ono što stvarno tražimo.

Naglasio bi da dvije najbrojnije Udruge (više od 500 članova) borave u zajedničkoj prostoriji, u  nekih 20-tak kvadrata. Razgovarajući sa nekoliko predstavnika Grada većina je klimala s glavom odobravajući da ovaj slučaj nije u redu i da će gledati da se isti ispravi. Nije se ispravio.

Dani prolaze. Imam osjećaj da se i za ovaj slučaj samo čeka stišavanje, a onda i pad u zaborav. Jednako kao i za mnoge druge slučajeve. Neće se stišati, ni pasti u zaborav. Tražimo i tražit ćemo što nam pripada po zakonu.

- sadržaj se nastavlja -

 

    

 

Invalid sam 28 godina, isto toliko imam svakodnevno bolove. Borili smo se za slobodu svih hrvatskih žitelja, za malenog čovjeka, a sada se nama uskraćuje sloboda kretanja. Pukih političkih obećanja, pričanja u prazno, muljanja i laži mi je stvarno dosta. Godinama šutim, trpim nepravde, nepravilnosti, nečasne radnje i ostalo skladno tome, ali u nadi da će se jednom krenuti ispravnim putem. Pošteno, s prihvaćanjem tuđih prava, sa željom za sretnijim ljudima i pravdom.

Ali izgleda da ništa od toga. Nada je k**va!

 

Prije koju godinu na obljetnici akcije „Oluja“ u Dugom Selu rekao sam i ponavljam: Prihvatili vi ili ne, mi ovdje živimo i nećemo se pomaknuti ni povući kako nismo ni za vrijeme Domovinskog rata!

 

Za Domovinu,

Bog i Hrvati

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Ivica Šafarić

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 276 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com