Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

Skup je prilika i za bilateralne susrete, premijer Andrej Plenković sastat će se s predsjednikom mađarske vlade Viktorom Orbanom

Summit SEI-a u Zagrebu
 
CEI
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Sastanak na vrhu članica Srednjoeuropske inicijative (SEI), regionalnim forumom kojim je u 2018, predsjedala Hrvatska, održat će se u ponedjeljak i utorak u Zagrebu.

 

Summit je završni događaj jednogodišnjeg hrvatskog predsjedanja, a tema je "Izgradnja sigurnosti, jačanje gospodarstva, omogućavanje napretka". Uz sastanak na vrhu održat će se i poslovni forum pod nazivom "Inovacijama do konkurentnosti" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

...

U Zagrebu će se okupiti premijeri i predstavnici 18 zemalja članica SEI-a, a svoj su dolazak zasad potvrdili predsjednici vlada Albanije, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Rumunjske i Slovačke. Uz premijere i druge visoke predstavnike doći će predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti i europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn.

Skup je prilika i za bilateralne susrete pa će se tako prvog dana, u ponedjeljak, premijer Andrej Plenković sastati s predsjednikom mađarske vlade Viktorom Orbanom. Navečer je predviđena svečana večera za sve sudionike i hrvatski državni vrh na kojoj će moći u neformalnijem tonu razgovaraati o aktualnim temama. U utorak će se održati sastanak poslovni forum te niz bilateralnih susreta.

Hrvatska tim događajem završava svoje predsjedanje SEI-em u 2018. Tijekom godine organizirane su brojne aktivnosti, konferencije, stručni skupovi, kao i tri ministarska sastanka dva sastanka ministara vanjskih poslova i sastanak ministara zaduženih za regionalni razvoj. Prioriteti hrvatskog predsjedanja SEI-em bili su proširenje EU, jačanje suradnje na području gospodarstva, kulturna suradnja, izazovi migracija, jačanje parlamentarne suradnje te jačanje sinergije između SEI-a i drugih regionalnih i međunarodnih organizacija. Predsjedanje će od Hrvatske preuzeti Italija.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Srednjoeuropska inicijativa je regionalni forum za suradnju u srednjoj i istočnoj Europi osnovan 1989. u Budimpešti.

U njezinu članstvu osamnaest je država: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Makedonija, Moldova, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina.

Sjedište Tajništva Inicijative je u Trstu. Najvažniji strateški ciljevi SEI-a su potpora državama članicama na njihovom eurointegracijskom putu, poticanje usklađivanja država članica SEI-a s EU standardima te implementacija malih i srednje velikih projekata.

Foto: 1. scrshot HRT


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina/HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 336 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com