Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Barišić: Budimo hrabri, disciplinirani i zajedno ćemo ovo pobijediti

 
Velika Gorica
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Grad Velika Gorica uspostavio je Službu nužne pomoći starijem stanovništvu u potrebi uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, koju će im uz izbjegavanje osobnog kontakta pružati članovi DVD-ova i Crvenog križa.

 

Službu, koju je grad uspostavio temeljem odluke velikogoričke civilne zaštite građani mogu kontaktirati putem Pozivnog centra, od 8 do 20 sati, na dva fiksna i dva mobilna telefona: 01/6269908 (direktni); 01/6269900 (centrala); te mobilni 091/9488770 i 099/4231989.

...

U ruralnom dijelu Velike Gorice pomoć će pružati članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u samom naselju Velika Gorica timovi Crvenog križa.

Pripadnici DVD-ova i Crvenog križa vodit će evidencije o pružanjima nužne pomoći, a na terenu će biti opremljeni potrebnom higijenskom opremom uz izbjegavanje osobnog kontakta. Svi operativci imaju iskaznice Stožera civilne zaštite, a u obilascima koriste vozila obilježena istim znakom, napominje Ured Gradonačelnika. 

 

Barišić: Budimo hrabri, disciplinirani i zajedno ćemo ovo pobijediti

"Moramo prihvatiti sve donesene mjere i strogo ih se pridržavati jer jedino tako možemo pomoći. O tome ovise životi svih nas, životi naših najmilijih. Pozivam sve koji mogu – ostanite doma. Budimo hrabri, disciplinirani i zajedno ćemo ovo pobijediti", poručio je gradonačelnika Velike Gorice Dražen Barišić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Ervin Kolarec podsjetio je građane da su uvedene patrole u gradu i naseljima koje upozoravaju građane na zabranu okupljanja i druge propisane mjere

Grad Velika Gorica svoje građane redovito izvještava o svemu putem gradske stranice www.gorica.hr i putem mobilnih aplikacija Viber i Telegram.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije - Epidemiološka služba, u Velikoj Gorici s današnjim danom zabilježene su dvije pozitivne osobe na koronavirus koje se nalaze u kućnoj izolaciji. Riječ je o osobama mlađe i srednje dobi, izvijestio je gradski Stožer civilne zaštite, apelirajući na građane da strogo poštuju sve donesene mjere i pridržavaju se istih kako bi se spriječilo širenje zaraze.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

  

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 378 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com