Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS

KOMENTAR
Vi nas optužujete za „udruženi zločinački poduhvat“? To mogu činiti samo bolesni mozgovi.
 GEBELSOVSKA PROPAGANDA "VIRTUALNOG MUZEJA GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA"
 
Genocid

 

 

PRESS: Komentar

 

 

Zašto se s Hrvatima niste borili protiv zajedničkog agresora nego ste napadali hrvatska područja u srednjoj Bosni?

 

 

„Nijedan narod u Evropi nije poput Bošnjaka preko tri stotine godina izložen kontinuiranom genocidu – ubistvima, silovanjima, pljačkama, progonima, a da usprkos tome opstaje i traje u vezanosti za svoj bosanski državni, kulturni život i prostor. Genocid nad Bošnjacima uzrokovan je islamofobičnim predrasudama bošnjačkih susjeda koji Bošnjacima kao autohtonim starosjediocima bosanske zemlje pripisuju osmanski, neevropski identitet. Mržnja prema islamu temeljni je pokretač genocida nad Bošnjacima. Velikodržavne ideologije Srbije i Hrvatske već preko tri stotine godina smatraju da Bošnjaci trebaju nestati zajedno sa nestankom Osmanskog carstva. Osvajački i pljačkaški ciljevi tako se stoljećima pravdaju islamofobijom, iako su Bošnjaci tisućeljetni domaćini bosanske državnosti.“

(https://www.youtube.com/watch?v=9HIeRZh35c0; istaknuo: Z.P. stranica posjećena 24.09.2017.).

 

Vjerovali ili ne, ovo je zvučni zapis s početka „dokumentarnog filma“ pod nazivom „Historija genocida nad Bošnjacima“ koji se nalazi u fundusu sarajevskog „Virtualnog muzeja genocida nad Bošnjacima“.

...

Film nastavlja obradom „genocida kroz razdoblje od 300 godina“, što je podijeljeno na „etape“.

„Historijske etape u kontinuitetu genocida nad Bošnjacima“ započinju „Prvom etapom“ i to (vjerovali ili ne), razdobljem Bečkog rata (1683-1690.) nakon kojega Osmanlije gube teritorije u Ugarskoj, Slavoniji, Srijemu, Lici, Krbavi, Dalmaciji i Boki Kotorskoj, o čemu film kaže:

„Počela je odmazda koja će trajati narednih tri stotine godina. Muslimani koji nisu uspjeli izbjeći u bosanski ejalet i druge krajeve južno od Save i Dunava izloženi su ubijanju, otimanju imovine, prodavanju u roblje i nasilnom prevođenju u katoličanstvo. Džamije se ruše ili u manjem broju pretvaraju u katoličke crkve. Kao i dva stoljeća ranije u Španiji, svi objekti sakralne kulture i civilizacije bili su porušeni i uništeni...Muslimane nije mogla spasiti činjenica da su stoljećima dok su imali vlast, čuvali i garantirali sva prava kršćanima koji su umjesto tolerancije i zahvalnosti uzvratili genocidom.“ (isto; istaknuo: Z.P.)

 

Tako iznebuha i pompozno započinje tirada o „Prvoj etapi genocida nad Bošnjacima“, gdje su Turci-Osmanlije očito stavljeni u ulogu „Bošnjaka“ – pa ispada da su Beč napadali „Bošnjaci“, a „genocid“ nad njima vršili su branitelji opkoljenog Beča!?

 

Zanimljivo. Do sada smo uvijek slušali (a tako je i Alija Izetbegović govorio) da muslimani iz Bosne i Hercegovine nisu Turci nego autohtoni starosjedilački narod, ali, eto, za potrebe teorije o „genocidu“ mogu biti i Turci-Osmanlije (ni manje ni više).

Kako bi potencijalnim neobaviještenim i mentalno ograničenim gledateljima (jer ovo je očito namijenjeno samo takvima) sve bilo „jasnije“, uz citirani zvučni zapis teku slajdovi crteža iz vremena osmanlijske okupacije ovih prostora među koje se povremeno izvan konteksta i logike ubacuju fotografije Milana Stojadinovića, dr Franje Tuđmana, Slobodana Miloševića, srušenog minareta džamije u Ahmićima... (valjda u cilju „zagrijavanja“ publike).

I tako „etape genocida“ teku od protu-turskih i Balkanskih ratova, preko Prvoga i Drugog Svjetskog rata, do onoga iz 90-ih godina XX stoljeća i Srebrenice kao ishodišne točke i najvažnije karike u „300 godina kontinuiranog genocida nad Bošnjacima“.

Prilično je detaljno opisan „genocid nad Bošnjacima“ (i to još u vrijeme Balkanskih ratova – kad su Srbi i Crnogorci etnički čistili i pokrštavali albansko stanovništvo – koje se od strane autora filma također uračunava u „Bošnjake“ kao i Osmanlije!?), te od 1918. godine nadalje (u okviru Kraljevine Jugoslavije), potom se prelazi na četničke pokolje u vrijeme Drugoga svjetskog rata, daju se pregledi najvažnijih velikosrpskih programa usmjerenih ka stvaranju etnički čiste „Velike Srbije“. Opisuju se masovni zločini Crnogoraca koje su ovi doista činili sa Srbima (ali ne nad „Bošnjacima“, nego Albancima) . I, dakako, na kraju je posebno detaljno obrađena Srebrenica.

Sve je praćeno užasavajućim opisima četničkih masakriranja civila sa što više dramatičnih detalja, primjerice: Kako se navodi u izvorima, četnici su bajonetima vadili djecu iz majčine utrobe, žive ih stavljali u kazane sa ključalom vodom, u zapaljenu vatru ih bacali, pekli im glave i slali ih svojim vođama. Ovi zločini su praćeni nasilnim prevođenjem u pravoslavlje itd. (isto; istaknuo: Z.P.).

Ovo neodoljivo podsjeća na „Nož“ Vuka Draškovića i opise na koje nailazimo tamo (samo što su kod Draškovića Srbi žrtve a muslimani krvnici).

 

Međutim, nema Hrvata u toj priči!? Kako ih se onda tako teško optužuje (za „genocid“) i stavlja u istu ravan s četnicima?

Ne samo da nigdje nema ustaša i poglavnika dr Ante Pavelića, nego nema SPOMENA JEDNOG JEDINOG ZLOČINA KOJEGA SU HRVATI POČINILI NAD „BOŠNJACIMA“!? NDH se u doslovnom smislu ne spominje ni jednom jedinom riječju. Ne spominje se čak ni „slavna“ 13 Handžar SS divizija sastavljena od bosansko-hercegovačkih muslimana koja je nastala upravo kao odgovor na četničke pokolje nad muslimanima u istočnoj Bosni – barem tako kažu povijesni izvori.

 

Zašto se sve to prešućuje? Imaju li današnji „bošnjaci“ kompleks vezano za svoju ulogu u Drugome svjetskom ratu?

„Bošnjaci“, na kojoj ste strani bili od 1941-45?

 

Gdje vam je bio Alija Izetbegović u to vrijeme? Mi za dr Tuđmana znamo i ne krijemo: bio je partizan i antifašist. A NA KOJOJ JE STRANI BIO ALIJA?! Znate li koliko je vaših muslimana bilo u strukturama vlasti NDH? Znate li koliko je muslimana bilo u ustaškim postrojbama? Znate li gdje je bila „Poglavnikova džamija“ i koliko je džamija ukupno izgrađeno u vrijeme NDH? Koga je Pavelić nazivao „hrvatskim cvijećem“?

 

Ako ste nešto od te povijesti iz doba NDH zaboravili, evo nekih stranica iz jednog VAŠEG izvora koji će vas na to podsjetiti:

https://handzar.jimdo.com/drugi-svjetski-rat/od-1941-do-1945/poglavnikova-džamija/;

https://handzar.jimdo.com/drugi-svjetski-rat/od-1941-do-1945/muslimani-u-vojsci-ndh/;

https://handzar.jimdo.com/drugi-svjetski-rat/od-1941-do-1945/oficiri-časnici-u-hos-ndh/;

 

To je dakle, VAŠ („BOŠNJAČKI“) IZVOR SA STRANICAMA KOJE NJEGUJU TRADICIJU VAŠE VOJSKE  IZ VREMENA NDH s porukom na naslovnici:

„HISTORIJSKI POVIJESNI PORTAL U KOJEMU NIKOGA NISMO UVRIJEDILI, A NITI NAM JE NAMJERA DA POTIČEMO NA MRŽNJU. OVO JE SAMO PORTAL O HISTORIJI ILI POVIJESTI NAŠE DOMOVINE BOSNE I HERCEGOVINE“ (https://handzar.jimdo.com; stranica posjećena 24.9.2017.)

 

Možda ćete se nakon toga sjetiti tko su bili: Adem aga Mešić, dr Osman beg Kulenović, dr Džafer beg Kulenović, ing. Nahid Kulenović, dr Mehmed Alajbegović, dr Mahmut Muftić, muftija Hafiz Akif Handžić, Hadži Ali efendija Aganović, Mesud Kulenović, Namik Kulenović, Hakija Hadžić, Kasim Dobrača, Hasan Odžekčić, Mehmed Handžić, Šaćir Masihović, Atif Hadžikadić, Muhamed Pandža, Junuz Ajanović, Muhamed Hromić, Tahir Alagić, Osman Čengić, Hasim Tirlić, Ismet ef. Muftić, Salko Alikadić, Avdaga Hasić, Salih Balji, Asim Ugljen i tisuće drugih muslimana (intelektualaca, vjerskih islamskih autoriteta i običnih ljudi) koji su se stavili na raspolaganje Paveliću i borili se za to da cijela B i H ostane u okviru NDH?

Zašto prešućujete tu svoju epizodu iz „historije“?

 

Vi biste danas na silu postali „antifašisti“, pa čak i one koji su se borili protiv vaše Handžar SS divizije nazivate „fašistima“ i optužujete za „genocid“?

 

A što od dokaza protiv nas Hrvata imate?

Ništa, ama baš ništa! Niti jednoga pojedinačnog ubojstva, kamo li kakvoga masakra ili masovnog zločina kojeg su izvršili Hrvati.

Osim na samome početku filma (u već citiranom dijelu), Hrvati se spominju još samo dva-tri puta i to u kontekstu sa Srbima i vezano uz velikosrpsku ideologiji (?!), ali tek u desetljeću prije ratnih sukoba na području SFRJ (na filmu od 53'48'' nadalje):

„Genocid nad Bošnjacima pripreman je godinama prije oružane agresije. Islamofobijska propaganda iz 80-ih godina mobilizirala je većinu Srba, a poslije i Hrvata da stanu uz ideje genocida nad Bošnjacima. Ubijanje i progon Bošnjaka, otimanje imovine i rušenje džamija kod veliko-Srba i veliko-Hrvata je predstavljeno kao častan čin odbrane svoga identiteta od islamske opasnosti.“(isto; istaknuo: Z.P.)

 

Ovdje se srpski odnos prema Albancima želi preslikati na odnos prema „bošnjacima“ (i dalje nije jasno kakve veze imaju ta dva naroda) samo što se uz Srbe povremeno dodaju i Hrvati, ali argumentacije i činjenica opet ni u tragovima!

Hrvate u Hrvatskoj i BiH „bošnjački“ politički vrh optužuje za „udruženi zločinački poduhvat“ (od dr Franje Tuđmana i ratnog ministra obrane Gojka Šuška do Mate Bobana i drugih dužnosnika HR Herceg Bosne), a šestorica hrvatskih generala još su uvijek u Den Haagu zbog tih optužbi. Napravi su mit od rušenja starog mostarskog mosta. Hrvate optužuju za logore.

A O SVEMU TOMU NEMA SPOMENA U FILMU, iako ovaj obrađuje „genocid nad Bošnjacima“!?

Lažiraju se i podaci  o žrtvama – navodi se (u istom filmu) 200.000 „ubijenih Bošnjaka“, iako je službeno utvrđeno da je tijekom rata od 1992-95. na svim stranama u B i H poginulo ukupno 104.732 osobe, od toga muslimana 68.101 – dakle OVDJE SU MUSLIMANSKE ŽRTVE UTROSTRUČENE.

(Vidi: http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/bih/clanak/id/96534/haaski-popis-knjiga-smrti-u-bih-u-ratu-104732-poginulih)

Time se baca ljaga i pljuje na same žrtve koje postaju predmetom prljave manipulacije i propagande u dnevno-političke svrhe.

 

Na kraju filma, sporazum u Daytonu naziva se „daytonski genocidni poredak“.

 

Pitam sve „bošnjake“ koji tako misle: Zašto se s Hrvatima niste borili protiv zajedničkog agresora nego ste napadali hrvatska područja u srednjoj Bosni? Da se niste tako ponašali, Srbi ne bi dobili 49% BiH.

 

Pitanja ima još.

Koliko su glava odsjekli vaši ekstremisti i mudžahedini za posljednjeg rata u BiH? Jeste li ih prebrojali? Je li to itko radio osim vas? Je li itko drugi prakticirao ritualna odsijecanja glava? Gdje su te fotografije i brojke pobijenih? Zašto ih ne pokažete? Jeste li vi vršili genocid i etničko čišćenje 90-ih godina XX stoljeća na području B i H, konkretno U SREDNJOJ BOSNI? Što ne objavite snimke mudžahedina koje obilazi Alija, a oni ga dočekuju uz povike „Allahu akbar!“? Ili one na kojima mudžahedini nose u rukama glave žrtava? Koliko vas je poginulo u međusobnim sukobima u Cazinskoj krajini? Niste li vi jedina strana koja je u tom ratu imala međusobni oružani sukob? Koliko je tu bilo žrtava – koliko su „Alijini“ muslimani pobili „Abdićevih“ muslimana i obrnuto i tko je sve koristio usluge srpskih kriminalnih skupina, plaćenika i paravojnih jedinica (arkanovce, Crvene beretke, Škorpione) u tim masakrima i obračunima?

Koliko ste oružja, streljiva, hrane, raznog ratnog i sanitetskog materijala odvukli iz Hrvatske za obranu od srpskog agresora? I niste za to platili prebijene pare!

Koliko je vaših muslimanskih izbjeglica bilo smješteno u Hrvatskoj u vrijeme velikosrpske agresije na B i H? I sve besplatno!

Preko 180.000 muslimana iz BiH je udomljeno, hranjeno, liječeno u Hrvatskoj, djeca su išla u školu, smještani ste u hotele na Jadranu, na vas je Hrvatska trošila ogromne svote novca. Vaše žene i djeca imali su smještaj i sigurnost čak i u vrijeme kad ste sa svojom vojskom i mudžahedinima napadali hrvatske prostore i činili masakre u srednjoj Bosni! Ostavili ste nam devastirane hotele, krš, lom, smeće i prljavštinu!

Zaboravili ste?

 

Samo u splitskoj bolnici liječeno je tijekom rata 32.000 vaših (muslimanskih) ranjenika i bolesnika.

Kad su Srbi imali preko 70% BiH, vi ste napadali Hrvate i otimali njihove prostore umjesto da kao saveznici s HVO i HV povedete borbu za oslobađanje zemlje!

Tko vam je deblokirao bihaćko područje i što bi s vama tamo bilo da Hrvatska vojska nije oslobodila svoja okupirana područja u kolovozu 1995?

I vi na nas bacate ljagu da smo vršili nad vama genocid? Vi nas optužujete za „udruženi zločinački poduhvat“?

Vi danas širite propagandu kako smo mi „fašisti“ i „ustaše“ i da smo radili na vašem zatiranju?

To mogu činiti samo bolesni mozgovi.

 

Na početku filma Hrvati su naznačeni kao sudionici zajedničkog projekta genocida skupa sa Srbima, ali osim jedne Tuđmanove fotografije i druge na kojoj je srušeni toranj džamije u Ahmićima nema ničega drugog...

KAKO SU TO HRVATI „VRŠILI GENOCID NAD BOŠNJACIMA“ ZA KOJI SU OPTUŽENI!? GDJE I KADA!? Prljava, perfidna, podmukla, prozirna, gnjusna islamska, MUDŽAHEDINSKA  propaganda. I to ide iz Sarajeva, legla zla i centra u kojemu bolesni mozgovi predvođeni Bakirom Izetbegovićem snuju snove o KALIFATU ili nekoj budućoj DŽAMAHIRIJI na području današnje BiH. Optužbe dolaze od onih u čijim se selima i gradovima svako malo VIJU ISIL-ove ZASTAVE!  

 

Oni nam žele dijeliti lekcije!? Oni koji danas predstavljaju prijetnju sigurnosti Europe.

I ništa tu ne bi bilo neobično, jer na agresivnu islamsku propagandu smo već navikli, da krivotvorine (poput ovoga filma) nisu dijelom fundusa „Virtuelnog muzeja genocida nad Bošnjacima“ u Sarajevu (otvoren siječnja 2016.).

Virtualni „bošnjaci“, virtualni muzej, virtualni genocid – ali su zato laži i krivotvorine stvarni. Na tragu Goebbelsa i njegove propagande. Taj su zanat dobro ispekli tijekom rata.

I na tim otrovnim lažima oni danas odgajaju svoju djecu! Kako misle živjeti s drugim narodima u istoj državi ako u isto vrijeme siju mržnju?

AFERIM, „BOŠNJACI“.

Za sve nas vrijedi ona: kako siješ, tako ćeš i žeti.

Ne bi bilo loše da i vi to imate na umu.

 

komentar

 

 

Foto: 1. UCM

 

 Autor: Zlatko Pinter

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 209 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com