Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

Piše: Zlatko Pinter
Zar to nije skandal nad skandalima, krajnji bezobrazluk, neviđena drskost, perverzija i patologija?
I poslije Radmana Radman - uzbuna u partijskoj ćeliji na Prisavlju
 
Jasenovac

 

 

PRESS

 

 

 

Ima pametnih ljudi koji tvrde kako je „silicijski čip srušio komunizam“ – aludirajući na to da je ovaj sustav pao čim više nije bio u stanju kontrolirati informacije, blokirati medije i ispirati mozgove svojim podanicima. Bilo je dovoljno da se medijski prostor oslobodi i da nestane Berlinskog zida i SSSR-a, a neljudski i zločinački komunizam se uruši sam od sebe – gušeći se u vlastitim lažima.

 

Istina čuda radi u kombinaciji s ljudskom slobodom. Tako će čini se biti i s našom „javnom televizijom“ koja je jedna od posljednjih medijskih boljševičkih oaza u Europi. Uz puno priznanje svim poštenim i časnim ljudima koji rade na HRT-u, upravo su ova najnovija događanja pokazala da na vodećim funkcijama još uvijek sjede čuvari jasenovačkog mita i sljedbenici druga Radmana, odnosno, klika koja ne može smisliti Hrvatsku.

...

Možete li zamisliti televiziju u bilo kojoj normalnoj, slobodnoj i demokratskoj državi, a da je na njoj zabranjeno govoriti – o bilo kojoj temi?

I u ovom slučaju vrijedi ona stara dobro poznata: „Toga ima samo u Hrvatskoj“.

 

U Radmanovom štakornjaku  (jer duh druga Gorana Radmana još uvijek lebdi na Prisavlju) je mobilno stanje od kad je u emisiji Dobar dan Hrvatska (30. svibnja – dakle, prije četiri dana), gostovao Igor Vukić, tajnik Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, novinar, publicist i istraživač koji se posljednjih 10-ak i više godina intenzivno bavi prekopavanjem po arhivima i traganjem za istinom o ustaškom logoru Jasenovac.

I sad, umjesto da se tog „revizionista“, „muljatora“ i „falsifikatora“ dočeka na zicer, argumentirano pobije njegove teze, izblamira i ponizi pred svekolikom publikom – jer on već godinama „rovari“ po razno-raznim portalima, tiskovinama i lokalnim televizijama vezano za Jasenovac – pokušava se dobro poznatom staljinističkom metodom ušutkati i njega i sve one koji koriste svoje legitimno pravo na javno izražavanje mišljenja.

Igoru Vukiću na megdan se nije usudila izaći perjanica neokomunističke historiografije u Hrvata Hrvoje Klasić (tko mu dade ime!?) koji je jednostavno podvio rep i eskivirao dolazak u emisiju.

Ma naravno, nije njega strah Vukića, on se boji istine, jer Klasić i njegova klika u nesporazumu su s istinom i činjenicama, dokumentima, matematikom i statistikom, pa bi to bio klasični „potop“ i blamaža jednog politikanta u srazu a argumentima i činjenicama.

Klasić i njegovo društvo jako dobro znaju kakav bi rezultat tog sučeljavanja bio, zato se i zavlače poput štakora u svoje jazbine i dociraju nam putem HTV-a, pomno pazeći da se kojim slučajem njihove staze ne bi ukrstile s „revizionistima“. Godinama se oglušuju na sve pozive Vukića, dr Jurčevića, prof. Pilića i ostalih intelektualaca „revizionista“ i ne prihvaćaju javni dijalog. Nepoćudnima su vrata državne televizije zatvorena i oni svoje stavove i mišljenja mogu izlagati samo na lokalnim televizijama. Staljinistima čak i to smeta, ali još nisu našli načina kako uvesti blokadu nalik onu koja je vladala u vrijeme njihovog nikad prežaljenog Jože kumrovečkog.

Utoliko je gostovanje Igora Vukića na Prvom programu HTV-a (usred bijela dana, zamislite te drskosti!) bio za njih veći šok, jer Vukić i njemu slični građani su trećeg reda i nemaju pravo na javno izražavanje mišljenja!

Tako vam je to u Radmanovom štakornjaku.

Poslije priopćenja koje je u roku odmah lansirano s Prisavlja (netom nakon emisije), ne bi li se nekako sanirala šteta od pripuštanja Vukića u studio, zaredale su prijetnje urednici Karolini Vidović Krišto i novinarima koji su vodili program u „kritično“ vrijeme, a koliko čujemo, zakazana je i hitna sjednica Programskog vijeća HRT-a.

E, sad će brale, da se vidi, čija majka crnu vunu prede!

Ima da na nacionalnu telku i dalje dolaze samo oni koji ponavljaju što piše u vojnim enciklopedijama bivše JNA, u knjigama Milana Bulajića, Vasilija Krestića, ono što govore Šešelj, Vučić, Vulin, Pupovac i ostali iz tog tabora! A Klasić, Markovina i Jakovina držat će im leđa, kao i do sada. Oni su logistika i funkcioniraju samo u društvu istomišljenika ili kad su sami u studiju.

 

Kakvi svjedoci, logoraši i njihovi iskazi!? Što oni imaju govoriti o logoru u kojemu su bili!? Kakvi  arhivi, kakva dokumenta!? Tko još dokumenta koristi u znanstvenom istraživanju!? Kakva matematika!? Nije istina ono što pokazuje računica, nego što oni kažu! Koja demografija!? Ona samo zbunjuje i narušava „istine“ zapisane u vojnim enciklopedijama i debelim knjižurinama beogradskih „naučnika“. Kakve veze ima što u Jasenovcu od 1945. godine do danas nije pronađeno ništa od onoga što se tvrdi!? Oni kažu da je to tako i taj „argument“ je dovoljan!

Što ako se desetljećima tvrdilo da su u tom logoru ustaše ubile 700.000 ljudi, a na popisu je objavljeno 9 puta manje imena – a i za ta imena nema nikakvog činjeničnog pokrića!?

Dakle, ta je klika među ostalim u sukobu s logikom i zdravim razumom i njihove floskule mogu prihvatiti samo ideološki slijepci, plaćeni poslušnici ili oni koji su (dobro) udareni u glavu.

Za ove bolesne mozgove nije nikakav problem ni to što je na sadašnjem (službenom) internet popisu JUSP Jasenovac pronađeno već preko 14.000 imena koja veze s Jasenovcem nemaju!? Ta se imena automatski zamjenjuju  drugima, sa skupnog popisa žrtava Drugog svjetskog rata („Projekt Dotrščina“), tako da brojka ostaje uvijek ista!?

Zar to nije skandal nad skandalima, krajnji bezobrazluk, neviđena drskost, perverzija i patologija da se tako bezočno manipulira stvarnim ili izmišljenim ratnim žrtvama!?

Nitko ne objašnjava zašto nikad nisu objavljeni rezultati iskapanja, sondiranja terena i brojnih snimanja (pankromatskih, infracrvenim zrakama, georadarskih itd.) koja su vršena od 1945. do 1983. kontinuirano (!), nego su rezultati ostajali u bunkerima i strogo čuvani kao državna tajna prvog reda!

 

Itekako se ima što kriti, jer JASENOVAC JE NAJVEĆA, NAJPRLJAVIJA  I NAJOGAVNIJA LAŽ KOJU JE IKAD SMISLILA SRPSKO-KOMUNISTIČKA PROPAGANDA! To je konstrukcija bez presedana u svijetu, to je zlodjelo ne samo prema živima, nego i prema svim žrtvama koje su tamo pokopane, koliko god ih bilo! I sve to jako dobro znaju i aparatčici u Radmanovom štakornjaku. Pogotovu „kralj štakora“ i njegovi najbliži suradnici. Samo još uvijek nisu svjesni da ne vode bitku protiv Igora Vukića, nego protiv ISTINE.

 

I da su je već izgubili. Shvatit će jednog dana.

 

Kod nekih taj proces (logičkog rezoniranja) traje malo dulje. Moramo imati strpljenja i razumijevanja za ograničene mentalne sklopove.

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Zlatko Pinter

 

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM. 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 368 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com