Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS

RETROVIZOR - PREGLED TJEDNA
Prisegnula još jedna generacija najčasnijih, pod maskama... možda su se tako maskirani beljili, plazili jezik, pjevušili Internacionalu…
FINE GUZE VITEZOVA OKRUGLOG STOLA
 
Hrvatski sabor

 

 

PRESS: Retrovizor

 

 

Konstituiran je 10. saziv Sabora. Zastupnici su prisegnuli.

S maskama… Nije dobro.

Naime, tekst prisege glasi:

"Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak, te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske."

 

A oni s maskama na licima… Tko zna što su stvarno rekli ispod maske.

 

Možda su se beljili, plazili jezik, pjevušili Internacionalu… Osim toga, znanost je dokazala da upravo mišići lica smješteni između brade i kuta usana otkrivaju ako osoba laže. A oni s maskama!

Pa ti znaj što im rade anguli soris mišići. Jasno je k'o dan da lažu kad izgovaraju: „Prisežem!“, ali sad nemamo znanstvene dokaze za to. A poznato je da istraga vezana uz laganje, prijevare i muljaže uvaženih saborskih zastupnika još nije izmišljena, za razliku od zastupničkog imuniteta, koji se po novom navodno ukida za krađu. Znamo da zastupnici ne kradu. Ali lažu čim zinu.

Osim toga, podrazumijeva se da bi zastupnici trebali biti spremni i život dati za Hrvatsku. Pa čemu onda maske? Kaj je papci? Frka, a? Neka malo riskiraju, neće korona na to.

 

 

172.000 kunića za fine guze

No dobro. Još jedna generacija prevaranata dočepala se vlasti i fotelja. A sve neke fine guze. Toliko fine da im postojeće fotelje nisu dobre, pa se moraju obnoviti. Samo ne znam tko ih je istrajbal? Sabor je ionako bio poluprazan, pa logika kaže da fotelje baš i nisu korištene.

Ipak, po fotelji će se iskeširati oko 6.000 kuna, točnije 172.000 kuna za sve fotelje. Jebote, k'o da su Vitezovi Okruglog stola! Legende kažu da su vitezovi bili ljudi gotovo bez mana, uvijek spremni braniti slabe i nemoćne od nasilnika, naročito žene, te da su bili nezainteresirani za materijalna dobra, a to se za ove naše lupine nikako ne može reći.

Ali nema veze. Dala Europa 22 milijarde eura pa će biti i za fotelje i za jastučiće (možda i one heklane tabletiće za naslone?) i parfeme i fina vina. Jer bilo je i bit će. Za uvažene.

 

 

Svadbe

Ali ipak u jednome slučaju mogli bismo viknuti uglas: Hvala ti majko državo! Riječ je o svadbama.

Mladi predbračni parovi to baš nisu najbolje primili, ali oni su u svadbenoj euforiji pa im mozak i ne radi najbolje. Da im radi, ne bi se ni ženili.

Statistika nam govori da u prosjeku 40 posto brakova završava rastavom. 'Alo mladenci, ukoliko se zbog korone zabrane vjenčanja, država vam daje drugu šansu da razmislite. A ni ovo s ograničavanjem broja uzvanika na svadbama i nije tako loše. Većina to shvati nakon svadbe, kad plaćaju račun.

Treba nahraniti i napojiti petstotinjak uzvanika koliko ih se u prosjeku skupi na svadbama, među kojima cca 250 njih koji mladence nikad vidjeli nisu, k'o ni ovi njih. A mladi bračni par u brak odmah ulazi s minusom, osim ako se rodio u obitelji u kojoj su tetke i kume gastarbajterskog sloja.

Osim toga, puna mi je ona stvar nepreglednih svatovskih kolona koje zaustavljaju promet, pijanih barjaktara, narodnjaka iz auta i flaša koje lete kroz prozore. Ukoliko se zakonski smanji broj uzvanika mladenci će već prvi dan braka shvatiti koliko im je država uistinu pomogla. Financijski. Nesvjesno. A i smanjit će se subotnje kolone i gužve na cestama.

 

 

Obećana su i nova radna mjesta

I nova vlast krenula s obećanjima. Otvaraju 100.000 radnih mjesta. Ni više, ni manje. Takac - makac. Ravno sto tisućica.

Ma sve pet, ja sam za, sve to štima… Ali za koga? Pa u Hrvatskoj je možda ostalo par tisuća radno sposobnih ljudi! Ostali su u Irskoj, Njemačkoj, Švedskoj… Plenković obećava prosjek od soma eura do kraja mandata… Pa tko će čekat četiri godine? Ili tko će potegnut iz Norveške zbog soma eura hrvatskog obećanja? A dobro znamo kako ta obećanja završavaju. Još se nitko nije od njih hrvatskog kruha najeo.

 

Za kraj

Kažu u reklami jednog našeg tele operatera da smo ove godine spoznali da je svijet u našim rukama... Pa jebo te, jesu li njihovi marketinški stručnjaci totalni idioti? Ove godine je svijet među našim nogama i sustavno nas trti u dupe! Kako smo i zaslužili!

Gotovo!

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: DPCM

 

 Autor: Irinej Mucak

 

 

 

 

 

Retrovizor

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 189 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com