Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS

RETROVIZOR - PREGLED TJEDNA
I ćorava koka nabode zrno pa tako i našoj Vladi sine kako odvratiti javnost od nevolja
Vlada je mislila, mislila, mislila… pa opet mislila, mislila…
 
Baltazar

 

 

PRESS: Retrovizor

 

 

Frka je i to generalna. Napalo nas sa svih strana. Napala korona pa roka i lupa k'o Maks po diviziji.

 

Opet nam prijete da će nas zatvoriti u kuće, izolirati od svijeta, držati u neizvjesnosti.

...

Ali! Uz boleštinu napali i tzv. hrvatski virusi, tzv. afere! Pa malo Janaf, pa torbe s novcem, pa se lova pronalazi tu i tamo, tko je ima taj je nema, tko je nema taj ju sanja, tko ju skriva taj ne zna više gdje je, tko ju nađe – nije njegova.

Veli uvažena tužiteljica, nakon što su kod nje doma našli kofer pun love, da je to vlasništvo njenog muža. Nije baš ona ni znala za taj kofer. Aj tetka ne se.. Pa moja žena namiriše 10 kuna u mom džepu k'o vučica krv na 400 metara. I da lova doma u koferu stoji? Daj nas nemoj jebat! Kod koje to žene lova stoji? A i kod kojeg to muškarca?

Uz to imamo i Todorića koji je oslobođen s još nekima, pa imamo još neke koje se povlači po svim medijima, pa još neke koji samo što nisu dobili lisice… Nakupilo se toga za jednu malu zemlju bez love, bez perspektive, u dugovima, kreditima… U tri riječi – u govnima smo.

Pa razmišljala naša Vlada. Mislila, mislila, mislila, hodala k'o profesor Baltazar, pa opet mislila… Teško da to misli... Ali i ćorava koka nabode zrno pa tako i našoj Vladi sine…. Kako odvratiti javnost od nevolja? Jednostavno! Najpoznatija od najpoznatijih hrvatskih medijskih zvijezda - trudna!

Eto veselja za narod, za radnike, radnice, neradnike i sve ostale. Nacija se oduzela od sreće i veselja. Uzbuđenje do vrhunca. Skupljaju se radnici nakon noćne i dižu čaše. Poljoprivrednici ugasili traktore. Pale se kompjutori, čitaju portali… Izvanredne vijesti k'o kad je umro Tito. TV i radio emitiraju specijale 24 sata dnevno. Ma kakav Papa…. Bijeli dim s roza i plavom mašnom nadvio se ponad Hrvatske. Lutrija mijenja listiće, traži se datum rođenja. Sponzori se tuku. Ako bude muškić neka bude Konzumko, Todorić sa slobode agitira. Za ime curice licitiraju Klara i Fanta. Lanac Boso popušio u prvom krugu jer im žena koja čita reklame ne zna reći devedeset i devet….

Mediji zbijaju redove. Treba sad sve to popratiti. Zapošljavaju se novinari. Ekipa sa BBC –ja masovno daje otkaze i dolazi u Croatia, iako nas ne mogu naći ni na zemljopisnoj karti… Cijela Hrvatska uči kako disati kod poroda. Uf, uf pa onda uf, uf, uf….  Devet mjeseci brzo prođe. Pa reportaža s porođaja… Muškarci padaju u nesvijest. Pa fotke sa balkona bolnice. Onda licitacija prve ukakane pelene…. Ma koga više briga za ovrhe i blokirane račune, za lovu u gepeku?! Restorani se nadmeću za krstitke. A što kad rodi? Ma nije problem! Bit će još trudnih za kojima zemlja pati. U ovoj zemlji uvijek je bilo budala na izvoz a sa takvima je najlakše izaći na kraj.

Kažu da nam se smiješi novi „lockdown“. Jer tako se to zove da ljepše zvuči. A moglo bi se zvati i zatvor, logor, pržun, prdekana… Značenje je isto. Na ruskom – gulag.

Jedino se klinci vesele ukoliko opet krene škola „on line“. Navodno već znaju kako blokirati učiteljicu. Ništa čudno. Nova vremena zahtijevaju nove metode. Markiranje je prekrila slatka trava zaborava. Otišlo u ropotarnicu povijesti. A to nije dobro. Uglavnom zbog klinaca koji su sve navikli rješavati pomakom miša i klikom na tastaturi. Nedostaje im mašte, domišljatosti…

Pa sjetite se nas, generacijo šezdesetih! Sjetite se naših izuma, šalabahtera, tehnika prepisivanja… Cijele enciklopedije stale su na papirić veličine tipke na tipkovnici. A papiriće smo nakon toga skrivali doslovce svagdje: na olovke, gumice, satove, ispod klupe…

Jednom sam u srednjoj školi usred testa izvadio Polet i krenuo čitati… Šokiranom učitelju sam objasnio da baš ništa ne znam i da ću čitati novine. A u novinama na vrhu i na dnu stranice rukom  ispisane tri enciklopedije Leksikografskog zavoda. Nakon 15 minuta sam spremio novine i rekao da me ipak lupilo znanje, te sam test napisao za solidnu trojku. Snalazilo se. Danas se klinci ne snalaze. Previše su uljuljkani u brza rješenja koja nudi informatička oprema, sve tajne su im na dohvat ruke, mozak je zamijenio miš. Jer sa mišem se radi i misli.

Eto ga na, ima sad neki show gdje su svi goli i partnera biraju po izgledu spolnog organa. Misleći da je to najvažnije. E pa grdno budu se zajebali. I to prvo dečki kad shvate da im ona stvar koja se ženama nalazi pedalj ispod pupka ne zna i ne može napraviti večeru. Ili ručak. Pa ostanu gladni. A opće je poznato da gladan ne može ni kenjat ni jebat. Pa makar mu pimpek bio najljepši na svijetu. Tu će se cure šokirati kad nakon „nevečere“ dobiju „nesex“. Jer klincima je sve dostupno pa ih samim time ništa ne interesira.

Nema više držanja za ruke, sramežljivih pogleda, prvih nespretnih poljubaca. Jebo te, ja nisam znao gdje curu uopće treba poljubiti: u vrat, obraz, čelo ili leđa…. Današnji klinci sve su to preskočili, ubrzali. Uvečer se upoznaju, mala sutra trudna, rastaju se za šest mjeseci, a za dvije godine ne znaju ni da su postojali… I sve samo zato jer misle da sve znaju. A znaju jer su vidjeli. Na internetu.

Ne znaju da u životu nije tako. Ne znaju da u pravom životu nema pauze, nema povratka na početak pa iznova, nema stop… Taj život je neka brza igra, čak pomalo histerična, ponekad misliš da se otela kontroli i da ona igra tebe, a ne ti nju.

I zato klinci, ne stvarajte si idole i ne ginite za ideale. Vremena se mijenjaju, ideali padaju a idoli propadaju. Čuvajte svoju privatnost za sebe, ne budite pročitana knjiga ili pogledani film. Čuj mene, k'o da se knjige čitaju danas… Ne radite marketing od svog života, ne lijepite si sami etikete. Dovoljno je što će vam ih lijepiti drugi, ne morate to i sami. Jer život je puno ljepši kada ga proživiš, omirišeš, pogledaš mu boje… To su neke dimenzije koje internet još nije dohvatio.

I ne zaboravite, mozak je organ koji zahtjeva vježbu, a jedina vježba koju poznaje je razmišljanje. I zato idući put kada ne znate koje je boje trava, ne pitajte to Google. Izađite van i pogledajte. Usput ćete naletjeti na psa koji laje „vau vau“, mačku koja se glasa „mijau mijau“, vidjet ćete da postoji i cvijeće i drveće…

Pa možda kad opet krenete iz početka, shvatite da je život ipak izvan okvira ekrana. I da se na bebama „ne radi“, već da dvoje odgovornih ljudi odluče živjeti zajedno jer to mogu i jer se vole… Pa onda to dvoje odu u krevet i vode ljubav. Pa dobiju bebu. A bebu koja će biti plod ljubavi a ne rada, zasigurno nećete povlačiti po novinama i portalima već ćete ju čuvati kao svoje najveće blago. Kao što su vaši roditelji čuvali vas, a njihovi njih… Sve do pojave ovih novih, čudnih vremena gdje se na bebama radi, gdje se čin vođenja ljubavi prenosi na internetu, gdje obitelj i prijatelje obavještavaš o trudnoći na društvenim mrežama.

Na kraju krajeva, to je dijete samo tvoje, mamino i tatino, a ne tisuća pratitelja i virtualnih prijatelja, u budućnosti i kumova. Pa to Vaše dijete ne treba živjeti u svijetu u kojem svi njegovi prijatelji znaju kako mu mama izgleda gola i gdje se - kako se - s kime se – znate već što! I koje su tatine ljubavnice, i gdje je tata bio dok te mama uspavljivala, i koliko tata troši na „bijelo“… I zato, ajmo ovaj film vratiti na početak, uzeti novog redatelja i scenarista pa možda od svega i nešto ispadne.

Nešto kao pravi život. Nešto kao dobar život.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Irinej Mucak

 

 

 

 

Retrovizor

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 634 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com