Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Korona virus

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569

 
Korona virus
 

 

PRESS

 

 

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569. Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

 

Dvije osobe su preminule.

...

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata, propćio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.



Podatci županijskih Stožera civilne zaštite

• U Karlovcu su dva nova slučaja covida-19, te traje epidemiološka obrada, izvijestio je Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije. U toj su županiji od početka epidemije covida-19 oboljele 103 osobe. U karlovačkoj Općoj bolnici je jedan pacijent.

S današnjim danom je mjera samoizolacije izrečena za 43 osobe, a policija u nadzoru nije naišla na kršenje te mjere. U nadzoru poštivanja mjera protiv širenja zaraze u jednoj banci, dvije kladionice, tri prodavaonice i tri ugostiteljska objekata Inspekcija karlovačkog Stožera Civilne zaštite sačinila je bilješke o zatečenom stanju, ali nije bilo potrebe za izdavanjem pisanog ili usmenog upozorenja, priopćeno je iz Stožera.

• U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 18 novopozitivnih osoba na koronavirus - iz Splita je njih 7, iz Makarske 4, dvije su osobe iz Sinja i po jedna iz Imotskog, Baške Vode, Otoka, Prološca i Runovića. Još je dvoje novoobljelih iz Zagreba. Obrađeno je 288 testova, a u samoizolaciji je 558 osoba, priopćio je županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo. U KBCu je na liječenju 15 Covid pozitivnih osoba. Jedna je osoba na respiratoru.

• U Zagrebu je zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze - 4 su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, 3 osobe su kontakti oboljelih, za jednu je osobu epidemiološka obrada u tijeku, a kod njih 4 moguće je izlaganje u noćnom klubu na godišnjem odmoru u Vodicama, Novalji i Makarskoj. Jedna je osoba strani državljanin.  Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije negativni su. Oboljelih je trenutno 150, a u izolaciji je 366 osoba, izvijestio je Zavod "Dr. Andrija Štampar".

• U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a zaražena se žena zbog blagih simptoma liječi kod kuće, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite. Riječ je o ženi srednjih godina, bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe, koja je u vrijeme pojave simptoma bila u samoizolaciji. S obzirom na blagu kliničku sliku, liječi se kod kuće. U posljednja 24 sata su se oporavile dvije osobe, jedna je otpuštena iz bolnice, a jedna iz kućne samoizolacije.

• Mladić iz Župe dubrovačke zaražen je koronavirusom, a izliječene su tri osobe, iz Župe dubrovačke, Metkovića i Kule Norinske pa je ukupno aktivnih 13 slučajeva, izvijestio je Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. U dubrovačkoj bolnici je zbrinuta jedna zaražena osoba. U samoizolaciji je 267 osoba.


• Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježena je jedna novozaražena osoba koronavirusom, i to iz Đurmanca. Trenutno je ukupno 10 oboljelih, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

• U Primorsko-goranskoj županiji je u posljednja 24 sata evidentirano još šest osoba zaraženih koronavirusom, a svi su kontakti ranije zaraženih osoba, izvijestili su iz županijskog Stožera Civilne zaštite. Riječ o šestero novozaraženih, koji su, zahvaljujući brzoj reakciji epidemiologa, već bili u samoizolaciji. U Primorsko-goranskoj županiji sada je 11 aktivnih slučajeva covida 19, a do sada je izliječeno ukupno 149 osoba. U riječkom Kliničkom bolničkom centru je smještena jedna osoba, a 10 osoba je u izolaciji u vlastitom domu, odnosno na kućnom liječenju.

• U Vukovarsko-srijemskoj županiji je u posljednja 24 sata 11 novih pozitivnih osoba na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Po podacima pristiglim do 8 sati, među novooboljelima šest je osoba iz Vinkovaca, dvije iz Andrijaševaca te po jedna osoba iz Županje, Novih Jankovaca i Vrbanje. Trenutačno su 24 osobe hospitalizirane, a 336 nalazi u samoizolaciji.

• Na području Primorsko-goranske županije zabilježen je šestero novozaraženih osoba u protekla 24 sata. Svi su kontakti ranije zaraženih osoba te su, zahvaljujući brzoj reakciji epidemiologa, bili u samoizolaciji. U KBC-u je smještena 1 osoba, dok ih je 11 u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju, priopćio je županijski stožer.

• Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od COVID-19 - jedna iz Novalje, druga iz Donjeg Lapca. Osoba s područja Novalje bliski je kontakt ranije oboljele osobe, a osobi iz Donjeg Lapca je po povratku iz Srbije potvrđen virus. U Novalji je potvrđen i slučaj oboljele osobe iz druge županije koja je smještena i koristi izolaciju u privatnom objektu. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

• Dvije su osobe pozitivne na koronavirus na području Zadarske županije, a riječ je o mlađim muškarcima iz Zadra i Benkovca. S jučerašnjim danom izliječene su još dvije osobe, a na Covid odjelu zadarske Opće bolnice hospitalizirano je troje pacijenata. Aktivni nadzor provodi se nad 141 osobom, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 107 uzoraka.

• U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je pet novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, izvijestio je tamošnji Stožer. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije je 180, a aktivnih je 20 slučajeva. Pod mjerom samoizolacije je 75 ljudi.

• U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zaraza koronavirusom potvrđena je kod šest osoba. Ukupno je testirano 148 uzoraka. Četiri novooboljele osobe su s područja Osijeka, a po jedna s područja Đakova i Našica. U KBC-u Osijek hospitalizirano je ukupno 25 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih su tri na respiratoru. U samoizolaciji je ukupno 216 osoba.

• Na području Šibensko-kninske županije dvije su novooboljele osobe od COVID-19 infekcije. Riječ je o mlađoj muškoj osobi s prebivalištem u Zagrebačkoj županiji, koja se nakon pozitivnog testa vratila kući. Druga oboljela osoba je mlađi muškarac koji trenutno boravi na području Vodica, a epidemiološka obrada je u tijeku.

• U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna nova osoba zaražena koronavirusom (područje Općine Đurmanec) te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 10.

• U Istri nema novozaraženih. Ispitano je 170 uzoraka briseva. Izliječeno je 7 osoba, a u samoizolaciji je 116 osoba. U Općoj bolnici Pula, od posljedica osnovne maligne bolesti preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba. Radi se o Talijanu rođenom 1948..

• Novozaraženih nema u IstarskojVirovitičko-podravskoj Sisačko moslavačkoj županiji.

• U domu za starije u Vinkovcima, koji je postao žarište, jučer je zabilježeno 6 novih slučajeva - zaražena su 4 korisnika i 2 djelatnika.

 



Covid 19 u svijetu

• Epidemija Covida-19 nastavlja se širiti svijetom, a Latinska Amerika i Karibi su najgore prošli pošto je u petak broj mrtvih u toj regiji premašio ukupan broj mrtvih od zaraze koronavirusom u Europi. 

• U Bosni i Hercegovini potvrđeno je 398 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su tijekom dana entitetski zavodi za javno zdravstvo. U Sarajevu su preminule 4 osobe, među kojima je i bivši ravnatelj Financijske policije Federacije BiH Zufer Dervišević. kit-font-smoothing: antialiased; text-decoration: none; color: rgb(0, 129, 197); transition: all 0.1s linear 0s; display: inline; font-weight: 600;">Opširnije

• Svjetska zdravstvena organizacija priopćila je da je u Africi službeni broj zaraženih prešao milijun, a broj preminulih 21 tisuću. Stručnjaci smatraju da je zaraženih i umrlih znatno više, jer većina afričkih zemalja malo testira. 

● Diljem svijeta - pandemija ne posustaje. Zaraženih je više od 19 milijuna, a umrlih 719 tisuća. Sve je teže u Indiji, koja je iza Sjedinjenih Američkih Država najviše ugrožena zemlja. I dalje je mnogo novozaraženih u našem susjedstvu.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 288 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com