Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Korona virus

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas je ukupno 586

 
Korona virus
 

 

PRESS

 

 

U protekla 24 sata zabilježen je 61 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 586 Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

 

Nema preminulih, priopćio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

...

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5604 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4861 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 2008 osoba. Do danas su ukupno testirane 128 132 osobe, od toga 727 u posljednja 24 sata.

Najviše novozaraženih koronavirusom je u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 30. U Zagrebu je novopotvrđenih slučajeva 18, od kojih je dvoje stiglo iz inozemstva, a dio ih se povezuje s noćnim klubovima na godišnjem odmoru. Osam novozaraženih je u Osječko-baranjskoj županiji, 6 u Vukovarsko-srijemskoj. Dvije osobe u Primorsko-goranskoj, a po jedna u Virovitičko-podravskoj, Sisačko-moslavačkoj te Brodsko-posavskoj županiji

• Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 30 novooboljelih osoba i to iz Splita 7, iz Kaštela 1, iz Makarske 5, iz Sinja 3, iz Solina 4, iz Dugog Rata 2, iz Podbablja 4, iz Podstrane 1, iz Runovića 1 i iz Zmijavaca 2 osobe. Pozitivan je i jedan strani državljanin, 1 osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije, 1 osoba s područja Koprivničko-križevačke županije i 1 osoba s područja grada Zagreba.

 U Gradu Zagrebu zabilježeno je 18 novih slučajeva. Za 37 osoba određena je mjera samoizolacije. Pet je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 8 osoba su kontakti oboljelih, jedna je novooboljela osoba došla iz Njemačke, a jedna iz SAD-a. Kod tri je novooboljele osobe moguće izlaganje u noćnom klubu tijekom korištenja godišnjeg odmora.

• Dva su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Radi se o mlađoj ženskoj i mlađoj muškoj osobi s područja općina Stankovci i Gračac. U samoizolaciji je 147 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 75 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice u Zadru hospitalizirane su 3 osobe, javio je županijski Stožer.

• U Sisačko-moslavačkoj županiji, jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja grada Popovače koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući.

 Šest je novooboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

• Na području Osječko-baranjske županije osam je novozaraženih virusom Covid 19. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, dvije s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač. Obrađeno je ukupno 129 uzoraka. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 26 pacijenata, od kojih se tri nalaze na respiratoru. Mjera samoizolacije određena je za četiri osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 178 osoba.

• Zagrebačkoj županiji u posljednja su 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom i to u Dugom Selu, a na području cijele županije ukupno je aktivnih 39 slučajeva, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

• Među trideset testiranih osoba u posljednjih 24 sata, jedna žena srednjih godina je pozitivna s područja Virovitičko-podravske županije. Prema dobivenim podacima, ona je kontakt već jedne zaražene osobe, priopćio je tamošnji Stožer.

 Na području Primorsko-goranske županije dvije su novooboljele osobe, javljaju iz  epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Trenutno je u županiji 13 aktivnih slučajeva i 149 izliječenih.

• U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

Novozaraženih nema u Šibensko-kninskojBjelovarsko-bilogorskoj i Istarskoj županiji.

• U Hrvatskoj je jučer potvrđeno 77 novooboljelih od koronavirusa, a dvije su osobe umrle. Najviše novih slučajeva ponovno je bilo u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 18. Županijski stožeri počeli su s objavom današnjh podataka.



Pandemija koronavirusa u svijetu

 U svijetu je dosad koronavirusom zaraženo više od 19 milijuna ljudi, a gotovo 726 tisuća je umrlo.


• U Sloveniji su u posljednja 24 sata registrirane dvije novooboljele osobe od covida-19, a jedna je osoba umrla, objavila je vlada.
• Desetero ljudi poginulo je u požaru koji je u nedjelju zahvatio hotel pretvoren u covid bolnicu u južnom indijskom gradu Vijayawada.

 U Brazilu je broj umrlih od koronavirusa premašio 100.000 a broj zaraženih tri milijuna, govore najnoviji podatci ministarstva zdravstva. Sa 100.477 umrlih i 3.012.412 potvrđenih slučajeva ta je zemlja s 212 milijuna stanovnika druga najteže stradala u svijetu, iza Sjedinjenih Država.

• Novi Zeland danas ima 100 dana bez ijednog novog slučaja lokalnog prijenosa koronavirusa, ali vlasti upozoravaju da je prerano za popuštanje opreza. U toj zemlji su trenutno 23 pozitivne osobe ali su one detektirane na granici i odmah stavljene u karantenu.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 262 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com