Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRM

Temeljna zadaća operacije provedba je UN-ova embarga na oružje uporabom zračnih, satelitskih i pomorskih resursa

 
HRM
 

 

PRESS

 

Na dužnosti stožernog časnika u Zapovjedništvu snaga operacije potpore miru (OHQ) “EU NAVFOR MED – IRINI” u Rimu, Talijanska Republika, u ponedjeljak, 11. siječnja 2021. godine provedena je još jedna redovna rotacija pripadnika Hrvatske ratne mornarice.

 

Pripadnik Flote HRM-a poručnik bojnog broda Ante Uljević preuzeo je dužnost od kapetana korvete Božena Lukšića.

...

Poručnika bojnog broda Uljevića pred odlazak u operaciju primio je načelnik stožera-zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice komodor Damir Dojkić, koji je tom prigodom istaknuo: “S obzirom na vaša znanja i sposobnosti, a posebno na iskustvo koje ste stekli u prethodnim misijama, vjerujem da ćete svoje zadaće profesionalno, predano i uspješno odraditi. Želim vam puno uspjeha u ovom profesionalnom izazovu i siguran povratak u domovinu.”

Ante Uljević rođen je 8. listopada 1983. godine. Pomorski fakultet završio je u Splitu, u zvanju diplomiranog inženjera pomorskog prometa, smjer nautika. Pripadnik je Oružanih snaga Republike Hrvatske od 2008. godine. U misiju odlazi sa dužnosti zapovjednika broda raketne topovnjače RTOP-42 “Dubrovnik”. Poručniku bojnog broda Uljeviću ovo je četvrto sudjelovanje u međunarodnim misijama potpore miru, nakon što je na dužnosti zapovjednika broda triput sudjelovao u operaciji “Sea Guardian” u Sredozemlju. Oženjen je i otac dvoje djece.

Operacija “IRINI“ nastavak je “EU NAVFOR MED – SOPHIA” u kojoj Hrvatska ratna mornarica sudjeluje od rujna 2017. godine. Temeljna zadaća operacije provedba je UN-ova embarga na oružje uporabom zračnih, satelitskih i pomorskih resursa.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 357 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com