Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Korupcija i socijalistička birokracija sprječavaju povratak Hrvata u Domovinu

GLASNOVIĆ ISELJENIŠTVU: Čestitam vam 5. lipnja, Dan iseljenika

 

Glasnović za Dan iseljenika

 

PRESS

 

DRAGE HRVATICE I HRVATI !

 

Boj za jedinstveno Hrvatsko biće u Domovini, pradomovini Bosni i Hercegovini i izvandomovinskoj Hrvatskoj još traje. On se preselio na drugo bojno polje i vodi se drugim sredstvima.


Hrvatsko iseljeništvo odigralo je ključnu ulogu u stvaranju Republike Hrvatske, prije svega u Domovinskom ratu.

...

Šest pripadnika dijaspore postali su generali u Hrvatskoj Vojsci. Dijaspora još daje veliki doprinos u izgradnji Domovine. Po registriranim mirovinama u Hrvatskoj godišnje ulazi 1.3 milijarde eura. Po neregistriranom priljevu od iseljenika koji pomažu svojim obiteljima ili ulažu u razne poslove u Hrvatskoj pritječe još najmanje 1.3 milijarde eura. 

 

Na žalost, Hrvati izvan Domovine su i dan danas marginalizirani i skoro u potpunosti isključeni iz ekonomskog i društvenog razvoja Republike Hrvatske. Dok manjine imaju osam predstavnika u Hrvatskom Državnom Saboru, Hrvati u 11. izbornoj jedinici, koja optimalno broji nekoliko milijuna glasaća, imaju samo tri predstavnika. Također, tim glasaćima nije dopušteno dopisno glasovanje.


Korupcija i socijalistička birokracija sprječavaju povratak Hrvata u Domovinu.


Šokantna je činjenica da Hrvatu rođen izvan Domovine treba i do tri godine da dobije Hrvatsko državljanstvo. Sirijske izbjeglice u Kanadi uživaju veća prava od iseljenika u Domovini. Zakonski propis o oporezivanju inozemnih mirovina usvojen 2012. prisiljava i one iseljenike koji su se vratili da razmisle hoće li ostati u Hrvatskoj, a spriječava druge umirovljenike da se vrate u Domovinu. 


Trojanski konj sastavljen od političkih Jugoslavena, i mentalni sklop taložen u vrijeme komunizma su najveće prepreke na putu da Hrvatska postane moderna i u potpunosti funkcionalna država. Hrvatska i Slovenija ostaju jedine post-komunističke zemlje u Europskoj Uniji koje nisu provele lustracijske zakone. Platili smo preveliku cijenu da nam niži činovnici drugih zemalja i djeca recikliranih komunista, koje danas vode nevladine udruge u Hrvatskoj, dijele lekcije o našoj prošlosti. 


Pred nama su novi izazovi. Lakše je stvoriti državu nego nju očuvati. Treba nam nova odlučnost i jasna vizija. Jedan filozof je rekao „Čovjek koji dobrovoljno postane ovca uvijek će naći jednoga vuka koji će ga pojesti.“ U ovo vrijeme svi moramo biti vukovi. Hrvati izvan Domovine moraju postati nova politička snaga. Političke elite koje stoje na putu te misije ne mogu pretendirati na vlast.


Čestitam vam 5 lipnja, Dan iseljenika i želim vama i vašim obiteljima zdravlje i sreću.

Bog i Hrvati.

 

Saborski zastupnik, Željko Glasnović

 

 

PRESS - UCM

 

 Foto: Fb/Željko Glasnović

 

 

Autor: UCM

Izvor: Fb/Željko Glasnović

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 364 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com