Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS

UCM
Više puta nagrađivana za svoj životni rad

Danica Bilić sinonim je za humanitarku i istinskog domoljuba

 

Danica Bilić - Hrvatski ratni veterani

 

PRESS

 

 

Svojim dugogodišnjim humanitarnim radom zadužila je mnoge generacije branitelja i njihovih obitelji ali i pregršt poznatih i nepoznatih ljudi.

 

Ona je majka mnogima, prijatelj svakome, uvijek raspoložena i zainteresirana za pomoć.

...

Danica Bilić sinonim je za humanitarku i istinskog domoljuba, nikada nije dvojila kada je u pitanju bila Hrvatska i sve svoje ljudske i materijalne resurse davala je na raspolaganje.

Više puta primila je nagrade za svoj životni rad. Bedem ljubavi, Karitas i slično samo su neki projekti u kojima je sudjelovala ili djeluje još i danas.

To nije ostalo neprimijećeno niti od strane Hrvatskih ratnih veterana koji su na inicijativu prijema u članstvo Danice Bilić odmah jednoglasno odlučili kako ona može imati samo poseban, počasni status u udruzi. Time je u počasno članstvo ušla kao šesta osoba i druga žena, a u udruzi kažu kako će za sve takove osobe uvijek biti mjesta u njihovim redovima.


Počasnim članom udruge postaju, kada se učlane u udrugu, živući sudionici domovinske vojske iz II. Svjetskog rata, članovi obitelji poginulih branitelja te zaslužni građani koji su na poseban, specifičan način sudjelovali u stvaranju neovisne Hrvatske domovine.

Prvi počasni član udruge bio je prvi Hrvatski predsjednik, Dr. Franjo Tuđman koji je u studenom mjesecu 1990. pozvao sve ratne veterane demokratskog opredjeljenja u aktivno promicanje ideala slobodnog svijeta. Prva udruga imena Hrvatski ratni veterani registrirana je u Zagrebu 21.11.1990.

Danas nakon 20 godina tradicije, naša je udruga iz Gradske prerasla u Županijsku te konačno nacionalnu udrugu, nastavljamo s tom idejom koju smo prilagodili današnjim potrebama i mogućnostima.

Pozivamo sve veteranske udruge u zajednički stožer promicanja vrijednosti Domovinskog rata i psihosocijalizacije ratnih veterana ali i čuvanje uspomene na slavne dane naše sveukupne borbe za neovisnost kroz prošla stoljeća.

 

 

PRESS - UCM

 

 Foto: Izvor

 

 

Priredio: UCM

Izvor: Udruga HRV

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 893 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com