Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS

UCM
Konačno sam onaj pad u Cluju ostavio iza sebe i otvorio novu stranicu

SK: Kovačević u prvom nastupu nakon teškog pada osvojio broncu

 

Gimnastika

 

PRESS: Sport

 

GIMNASTIKA

 

 

 

Nakon Jakova Vlaheka koji se na postolje konja s hvataljkama popeo u subotnjem dijelu finala na gimnastičkom natjecanju za Svjetski kup u Varni, u nedjelju je u finalu preče do bronce došao njegov kolega iz ZTD Hrvatskog Sokola, 22-godišnji Anton Kovačević.

 

U svom prvom nastupu nakon teškog pada u travnju u finalu Europskog prvenstva u rumunjskom Cluju, Anton je u Bugarskoj pokazao da se uspješno oporavio, izveo je vježbu sa startnom ocjenom od 6,1 i na kraju skupio 14,150 bodova.

...

Sa 0,050 bodova više od njega bolji su bili samo zlatni Brazilac Caio Souza i srebrni Kolumbijac Jossimar Orlando Calvo Moreno (obojica 14,200).

Uživao sam u nastupu. Konačno sam onaj pad u Cluju ostavio iza sebe i otvorio novu stranicu. Prije kvalifikacija sam imao tremu, vratile su mi se u glavu crne slike iz Cluja, ali u finalu sam bio potpuno miran, izjavio je Kovačević nakon osvajanja brončanog odličja.

Dani nakon EP-a nisu bili lagani. Tek nakon šest tjedana rehabilitacije opet sam se popeo na preču, ali išli smo korak po korak. Trener Ratko Jovanović bio je strpljiv samnom, puno su mi pomogli ljudi iz Poliklinike Patela i evo, vratio sam se. Iako, prava forma tek dolazi, sve tempiramo za Svjetsko prvenstvo u Montrealu koje nas čeka početkom listopada, dodao je Kovačević.

Vrlo zadovoljan bio je i njegov trener Ratko Jovanović.

Ova medalja je više od očekivanoga. Došli smo ovdje da se oslobodni straha i sada stvarno možemo reći da je Cluj iza njega. Bio je miran, pun samopouzdanja, čiste glave i jako sam ponosan na ovo što je napravio. Da nije imao iskorak na saskoku zbog kojeg je dobio odbitak 0,3, čak bi osvojio zlato.

Hrvatsku reprezentaciju već sljedećeg tjedna čeka novi turnir Svjetskog kupa, a u mađarskom Szombathelyu će od 8. do 10. rujna nastupiti Robert SeligmanFilip UdeKrešimir MajdandžićEma Kajić, Ana ĐerekTijana Tkalčec i Petra Furač.

 

Finale - preča
1. Caio Souza (Bra) 14,200
2. Jossimar Orlando Calvo Moreno (Kol) 14,200
3. ANTON KOVAČEVIĆ (HRV) 14,150
4. Andrej Lihovicki (Bje) 13,700
5. Oleg Vernajev (Ukr) 13,050
6. Petro Pahnjuk (Ukr) 12,500
7. Loris Frasca (Fra) 12,350
8. Kevin Lytwyn (Kan) 11,150

 

PRESS - UCM

 

 Foto: Izvor

 

 

Priredio: UCM

Izvor: HRT

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 420 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr