Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Najava iz Ureda slovenskog predsjednika

Prigoda za približavanje hrvatsko-slovenskih stajališta

 

Kolinda i Pahor

 

PRESS

 

 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na svečanom ručku koji na Brdu kod Kranja, prigodom početka svojeg novog mandata, priređuje slovenski predsjednik Borut Pahor za šefove susjednih država - Italije, Austrije, Mađarske i Hrvatske. 

 

Neslužbeno druženje iskoristit će za učvršćivanje dobrosusjedskih odnosa i suradnje susjednih država, najavljeno je iz Ureda slovenskog predsjednika. 

...

Na početku ručka predsjednici će održati prigodne govore i zdravice. Pahor je tijesno osvojio drugi mandat u drugom krugu u studenom. U inauguracijskom govoru zauzeo se za provedbu arbitražne odluke o hrvatsko-slovenskom graničnom prijeporu koju Hrvatska ne priznaje. Bilo je to ovog tjedna i njegova ključna poruka u prvom posjetu Bruxellesu. Od Europske komisije Pahor je tražio aktivniji napor u provedbi arbitražne odluke.

Predsjednik EK Jean-Claude Juncker spor je nazvao bilateralnim za jednu i europskim za drugu stranu te ponudio posredištvo Komisije. Pri tome je prigovorio objema državama da za Europu nevažnim sporom šalju lošu poruku zemljama zapadnog Balkana čiji bi europski put, kako je rekao, mogao stati dok same ne riješe svoje sporove.

 

Svečani ručak u Brdu kod Kranja neformalna je i prijateljska prigoda da slovenski predsjednik i hrvatska predsjednica pokušaju barem malo približiti stajališta. A ona su trenutačno posve suprotna.

 

 

 

PRESS - UCM

 

 Foto: 1. Izvor

 

Priredio: DPCM

Izvor: HRT

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 316 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr