Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Van der Bellen je srbijanskom predsjedniku ukazao na veliku suzdržanost Bruxellesa kad je riječ o neriješenim pitanjima država koje žele pridruženje Uniji

Vučić uoči posjeta Hrvatskoj očekuje da teme iz prošlosti budu stavljene po strani

 

Vučić

 

PRESS

 

 

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u Beču da je vrijeme ratova prošlost i naglasio kako se nada da će njegov posjet Hrvatskoj sredinom veljače biti uspješan i smanjiti tenzije između dviju država, izvijestili su beogradski mediji.

 

Vučić, koji boravi u službenom posjetu Austriji, na zajedničkoj je konferenciji za novinare s austrijskim predsjednikom  Alexanderom Van der Bellenom rekao kako kao mjeru uspješnosti predstojećeg posjeta Zagrebu očekuje da tenzije među dviju državama budu smanjene, a teme iz prošlosti stavljene po strani.

...

Srbijanski je predsjednik rekao i da ga ne zanimaju komentari tog posjeta koji se čuju i u Zagrebu i u Beogradu, ocijenivši kako oni dolaze od ljudi koji bi željeli nastaviti ratove drugim sredstvima, pošto im puške nitko ne daje u ruke, izvijestili su beogradski mediji iz Beča.

Vrijeme za razgovore je pred nama, a vrijeme ratova je prošlost, poručio je Vučić, navodeći kako je i svog domaćina izvijestio o predstojećem odlasku u Zagreb.
Rekao sam mu da mi i Hrvati imamo čudan odnos, u kojem se prepiremo oko prošlosti, iako nemamo otvorenih pitanja kada je riječ o budućnosti, rekao je Vučić.

Srbijanski predsjednik danas je od Austrije zatražio da podrži svako rješenje za Kosovo o kojem se suglase Srbi i kosovski Albanci, a od svog domaćina, austrijskog šefa države Alexandera Van der Bellena, dobio uzvratnu poruku da je moguće pronaći rješenje ako postoji dobra volja na obje strane.

Van der Bellen je, prema izvješću RTS-a, srbijanskom predsjedniku ukazao na veliku suzdržanost Bruxellesa kad je riječ o neriješenim pitanjima država koje žele pridruženje Uniji, jer je EU već imala negativno iskustvo s problemom Slovenije i Hrvatske, kao i za druga otvorena pitanja, koja je 'uvezla' prijemom novih članica. 

 

Zbog toga EU nerado prima nove članice s neriješenim graničnim pitanjima, poručio je Vučiću austrijski šef države, uvjeren da će kroz stalni dijalog Beograda i Prištine biti moguće pronaći rješenje.

 

 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. Srdjan Ilic/PIXSELL

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 265 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr