Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Bošnjaković: Želimo izbjeći incidente kakvih je dosad bilo kad netko od osumnjičenih za ratne zločine, bilo s koje strane, dođe na granicu "i ima neugodnosti"

Srbija i Hrvatska uskoro razmjenjuju popis osumnjičenih i optuženih za ratne zločine

 

Bošnjaković

 

PRESS

 

 

 

Srbija i Hrvatska u idućih će tridesetak dana početi pripremati popise osoba osumnjičenih i optuženih za ratne zločine s obje strane kako bi se provela razmjena podataka i ubuduće izbjegli incidenti na granicama, dogovoreno je na sastanku ministara pravosuđa Hrvatske i Srbije u Beogradu.

 

"Dogovorili smo da ćemo u najkraće vrijeme, narednog tjedna, dostaviti imena članova radne skupine s naše strane, a kolege iz Ministarstva pravde Srbije sa svoje kako bi se se u idućih 30 dana sastali i počeli raditi na razmjeni podataka o osobama osumnjičenima za ratne zločine na obje strane", izjavio je za Hinu hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković poslije sastanka sa svojom srbijanskom kolegicom Nelom Kuburović.

...

Bošnjaković je rekao da se na taj način žele izbjeći incidenti kakvih je dosad bilo kad netko od osumnjičenih za ratne zločine, bilo s koje strane, dođe na granicu "i ima neugodnosti". U svezi s tim popisima bila su formirana povjerenstva još 2010, "ali su naprosto u nekoj fazi prestala raditi", objasnio je hrvatski ministar. 

 

Drugo pitanje koje su danas otvorila dva pravosudna izaslanstva procesuiranje je ratnih zločina, a zaključeno je da "treba formirati ekspertne radne skupine" čiji bi zadatak bio pripremanje međudržavnog sporazuma kojim bi bila obuhvaćena i definirana sva pitanja vezana uz tu problematiku kako bi se ubuduće "izbjegli zastoji i čekanje".

Srbijansko ministarstvo priopćilo je poslije sastanka kako su se obje strane suglasile da "postoji dobra volja dviju država za suradnjom i rješavanjem svih otvorenih pitanja u pravosuđu".

 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. scrshot HRT

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: DPCM/Hina/HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 247 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr