Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Izvješće europskog statističkog ureda

Četvrtina mladih spremna preseliti u drugu zemlju EU zbog posla

 

Nezaposlenost

 

PRESS

 

 

 

Hrvatska je, uz Estoniju i Sloveniju, u 2016. godini bilježila najveći udio nezaposlenih mladih koji su zbog posla bili spremni preseliti u drugu zemlju Europske unije, pokazuju podaci europskog statističkog ureda.

 

U Hrvatskoj je 2016. godine 26 posto nezaposlenih mladih bilo spremno preseliti u drugu zemlju EU-a, kao i u Estoniji. 

...

Slijedi Slovenija s 25 posto nezaposlenih građana u dobi od 20 do 34 godine spremnih preseliti u druge zemlje Unije kako bi se zaposlili. Najmanji je udio nezaposlenih mladih prema raspoloživim podacima Eurostata iskazao takvu spremnost u Velikoj Britaniji i Irskoj, pet posto, te u Nizozemskoj, šest posto, i Italiji, sedam posto. U prosjeku je u EU na selidbu u drugu zemlju EU-a u 2016. spremnost iskazalo 12 posto mladih.

Švedska pak predvodi skupinu zemalja EU-a s najvećim udjelom mladih koji su 2016. godine bili spremni zbog posla preseliti izvan EU-a, od 34 posto. Slijede Španjolska i Finska s 28 posto, te Francuska s 27 posto. U Hrvatskoj je tu spremnost iskazalo 11 posto mladih, manje nego na razini EU-a gdje je njihov udio iznosio 17 posto. 

Najizrazitiju nesklonost selidbi zbog posla, bilo unutar matične zemlje, bilo u druge zemlje EU-a bilo izvan Unije, pokazali su 2016. godine mladi nezaposleni na Malti, gdje se njih 73 posto ne bi selilo kako bi pronašli zaposlenje. Slijedi Nizozemska sa 69 posto mladih nespremnih na selidbu i Cipar s njih 68 posto.

 

 

U Hrvatskoj 44 posto mladih 2016. godine nije bilo spremno promijeniti mjesto boravka kako bi pronašli posao, pokazuje izvješće europskog statističkog ureda.

 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. Twitter

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 582 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr