Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS

UCM
Uloga hrvatskih jedinica u Tridesetogodišnjem ratu

Izložba: Tko su bili ti "strašni Hrvati"

 

Izložba

 

PRESS

 

 

 

Počinje sezona smjene straže Počasne satnije Kravat pukovnije u Zagrebu, koja će se sve do Dana kravate 18.10. održavati svakim vikendom.

 

Kao znanstvena potka svemu tome u ponedjeljak i utorak 9. i 10.4. održava se međunarodna znanstvena konferencija i dvije izložbe u povodu 400. obljetnice početka Tridesetogodišnjeg rata 1618. u kojem se kravata pojavljuje na hrvatskim vojnicima i od tada širi svijetom.

...

Cilj izložbe je u godini komemoracije 400 obljetnice početka Tridesetogodišnjeg rata pokazati kakvu su ulogu imale hrvatske jedinice u tom za europski kontinent izrazito bitnom ratnom sukobu čijim je završetkom uspostavljen međunarodni poredak koji se održao se do početka 19. stoljeća, a u nekim segmentima i kasnije.

Na izložbi pod nazivom - Tko su bili ti „strašni Hrvati" - izložit će se reprezentativni izbor arhivskog, bibliotečnog i slikovnog gradiva o sudjelovanju hrvatskih jedinica u Tridesetogodišnjem ratu, pohranjenog u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, Metropolitanskoj knjižnici Zagrebačke nadbiskupije, Austrijskom državnom arhivu u Beču, Arhivu Republike Slovenije u Ljubljani, Vojnopovijesnom muzeju u Beču te Vojnom muzeju u Stockholmu.

 
 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 446 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com