Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Bugarska je jedna od zemalja EU-a koja nije protjerala ruske diplomate

Predsjednica u Bugarskoj - poziv na dijalog s Rusijom

 

Kolinda

 

PRESS

 

 

 

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u jednodnevni službeni posjet Bugarskoj na poziv predsjednika Rumena Radeva.

 

Dvoje predsjednika razgovaralo je, između ostalog - o odnosu Rusije i EU-a u svjetlu nedavnog napada u Velikoj Britaniji. Bugarska je jedna od zemalja EU-a koja nije protjerala ruske diplomate. 

...

Bugarski predsjednik Rumen Radev istaknuo je da Bugarska, kao predjsjedateljica Europskog vijeća nema pravo na takve nagle poteze. "Kako bismo poduzeli iduće korake mi trebamo dobiti jasne i neosporne dokaze", zaključio je bugarski predsjednik Radev, kojeg se često percipira kao čelnika sklonom Rusiji. 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je poručila da je politika dijaloga jedini put za odnose između Rusije i zapadnih država i naglasila kako je došlo vrijeme za normalizaciju odnosa između tih dviju strana. "Rusiju vidim kao snažnu državu, svjetsku silu s kojom se u svakom slučaju, osim o tim međusobnim prijeporima, mora nastaviti razgovarati i o mnogim drugim pitanjima", rekla je Grabar-Kitarović, spomenuvši pitanja međunarodne sigurnosti, terorizma, radikalizacije i drugih prijetnji s kojima se dva bloka suočavaju.

Naglasila je kako su važna sastavnica i ekonomski interesi i kako će se uvijek zalagati za otvaranje novih tržišta za hrvatsko gospodarstvo, a napomenula je i da je Moskva jedna od odgovornih za provedbu mira u BiH. "Imamo niz pitanja koje trenutno rješavamo: Agrokor, zagađenje zraka u Slavonskom Brodu. Vjerujem da će ruska strana iskazati spremnost zanastavak razgovora. Hrvatska se solidarizirala s EU-om u pitanju protjerivanja diplomata.

U potpunosti razumijem odgovor ruske strane i njegovu političku supstancu, ali i poruku koja je poslana. Nadam se da je to i poruka želje za daljnom suradnjom u pitanjima koje sam spomenula", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović

 
 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 269 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com