Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRM

Hrvatska ratna mornarica obljetnicu obilježila nizom aktivnosti provedenih u Puli, Splitu i Pločama
Pripadnici HRM-a u čast Dana Hrvatske vojske
HRM
 
 

PRESS

 

 

 

Dvadeset i osmu obljetnicu osnutka Oružanih snaga RH, Dan Hrvatske vojske i Dan HKoV-a pripadnici Hrvatske ratne mornarice obilježili su nizom aktivnosti provedenih u Puli, Splitu i Pločama.

 

Dan otvorenih vrata Hrvatske ratne mornarice održan u subotu, 25. svibnja, izazvao je i ovoga puta veliko zanimanje javnosti, pa su raketnu topovnjaču RTOP-41 "Vukovar" i obalni ophodni brod Obalne straže RH OOB-03 "Omiš" do večernjih sati razgledavali brojni posjetitelji. 

...

Isto je bilo u luci Pula gdje je za posjet građana bio otvoren ophodni brod OB-03 "Cavtat" privezan uz Carinski gat, te u Pločama gdje su građani mogli razgledati taktičko-tehnički zbor vojne opreme i naoružanja izložen u vojarni "116. brigade Hrvatske vojske".

U nedjelju, 26. svibnja 2019., izaslanstvo HRM-a položilo je  vijence i upalilo svijeće ispred središnjeg križa i na groblju branitelja na splitskom gradskom groblju Lovrinac. U isto vrijeme, vijenci su položeni i na gradskom groblju u Dubrovniku.

Središnja svečanost održana je u ponedjeljak, 27. Svibnja u Domu Hrvatske vojske "General-bojnik Ivo Jelić"  na splitskom Poljudu, nakon odavanja počasti u spomen-sobi Zapovjedništva HRM-a pripadnicima HRM-a poginulim u Domovinskom ratu.

- sadržaj se nastavlja -

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Prigodnim riječima nazočnima se obratio načelnik Stožera-zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice komodor Damir Dojkić, koji je između ostalog rekao: "Tijekom proteklih godina ostvarili smo uspjeh u naporima dostizanja potrebnih razina kompatibilnosti i interoperabilnosti sa oružanim snagama NATO saveza. Aktivnosti koje obavljamo u zemlji i inozemstvu, angažman u mirovnim misijama i operacijama, obuka i izobrazba, vježbovne aktivnosti, zajedničko djelovanje s civilnim organizacijama u svim situacijama kada su ugroženi životi ljudi i prirodni resursi,  pokazatelj su važnosti našega poziva, ali i naše izvrsnosti. Zahvaljujući vam na tome, čestitam svima 28. obljetnicu osnutka Hrvatske vojske, a posebno pohvaljenim, promaknutim i odlikovanim pripadnicima HRM-a na zasluženim priznanjima!"

U ovoj prigodi promaknuto je trideset i šest te pohvaljeno i nagrađeno osamnaest  pripadnika Hrvatske ratne mornarice.

 

HRM

 

Foto: HRM

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH 

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 242 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr