Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS
Izložbe

Ova izložba je najava i početak obilježavanja 29. godišnjice osnivanja i Dana 1. gardijske brigade "Tigrovi"

 
Ratne fotografije Tigrova
 

 

PRESS

 

 

 

Ratne fotografije Tigrova

 

Danas, 25. listopada 2019. u predvorju Gradskog poglavarstva Grada Zagreba otvorena je izložba ratnih fotografija 1. gardijske brigade.


Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade "Tigrovi" pripremila je prigodnu izložbu ratnih fotografija na kojima su prikazani karakteristični motivi događanja tijekom Domovinskog rata.

...

Prikazani su pripadnici brigade na svim bojištima na prostoru cijele Hrvatske gdje su ratovali, prikazan je i popis svih 367 poginulih i 6 nestalih pripadnika brigade, a koji se nalazi na spomeniku u vojarni 1. gardijske brigade "Tigrovi". Na dva panoa prikazano je nekoliko fotografija iz rada i aktivnosti Udruge Tigrova, veterana Domovinskog rata.

Uz sponzora Ministarstva hrvatskih branitelja, izložbi je značajan doprinos dao i Grad Zagreb, koji je cijeli rat i bio sjedište 1. gbr. Stoga je i odlučeno prvu izložbu održati u Zagrebu, pa je uz pristanak gradonačelnika odabran prostor predvorja Gradskog poglavarstva.

 

Izložba Tigrova

 

Ispred Udruge ukratko sam se obratio velikom broju prisutnih, pozdravio ih i naznačio daljnje planove s izložbom.

Potom se prisutnima obratio Ministar Hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je i sam bio pripadnik brigade. Ukazao je na značaj svih takvih aktivnosti na održavanju sjećanja i poštivanja pijeteta za sve žrtve, na potrebu za širenjem istine o Domovinskom ratu i nastavku brige o obiteljima poginulih i nestalih.

 

Tomo Medved

 

Potom se obratio domaćin, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, uz pozdrave i zahvalu za ovako primjerenu aktivnost, te je obećao daljnju potporu našim aktivnostima. Na kraju obraćanja, gospodin gradonačelnik je otvorio izložbu i zaželio uspjeh.

 

Milan Bandić


Ova izložba otvorena je u radno vrijeme gradskog poglavarstva u predvorju glavne zgrade i svi zainteresirani je mogu pogledati od danas pa sve do 11.11.2019.godine.

Izložba je i prva aktivnost ili početak obilježavanja skore 29. godišnjice osnivanja i Dana 1.gardijske brigade "Tigrovi" s centralnim obilježavanjem dopodne kod spomenika poginulim i nestalim u vojarni 1. gardijske brigade "Tigrovi", a u nastavku poslijepodne u Domu "Tigrova " u Rakitju.

Izložba će se seliti i organizirati u naredno vrijeme u svim Županijama, gradovima i općinama, tamo gdje je brigada ratovala, a istodobno i u školama na istom prostoru, naravno uz ratni poklič "ZA HRVATSKU KAO TIGAR!".

 

Autor: Eduard Butjer

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 499 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com