Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Korona virus

Najviše novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 66, i Zagrebu - 47

 
Korona virus
 

 

PRESS

 

 

Prema podacima županijskih stožera, danas opet troznamenkasti broj novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

 

Najviše u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 66, i Zagrebu - 47.

...

● U Splitsko-dalmatinskoj županiji, od ukupno 576 obrađenih testova detektirano je 66 novooboljelih osoba od koronavirusa (iz Splita 18, Imotskog 13, Zmijavaca 3, Lovreća 3, Prološca 1, Podbablja 2, Makarske 7, Tučepa 1, Podstrane 2, Solina 1, Kaštela 6, Sinja 2, Hrvaca 1, Trilja 2 ,Hvara 3 i Runovića 1 osoba). Ukupno se 1.109 osoba nalazi u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 14 Covid pozitivnih osoba dok se jedna osoba nalazi na respiratoru. 

● U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata testirano je 684 osoba, od kojih je 47 pozitivno na koronavirus. Dvadeset njih su kontakti prethodno oboljelih osoba, 13 su povratnici s godišnjih odmora, za osam se ne zna gdje su se zarazili, a za 6 je u tijeku epidemiološka obrada. Trenutno u Gradu Zagrebu je 450 aktivnih slučajeva, a 959 osoba nalazi se u samoizolaciji.

● Na području Zadarske županije 20 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novozaraženih osoba u najvećoj mjeri riječ je o obiteljskim kontaktima. Oboljeli su s područja gradova Zadra, Biograda, Paga i Nina te općina Stankovci i Sv. Filip i Jakov. U samoizolaciji je 405 osoba. Hospitalizirano je 13 osoba, od kojih je troje na respiratoru. Policijski službenici Policijske uprave zadarske u protekla 24 sata nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

● U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 24 osobe su oboljele od zarazne bolesti Covid-19. Dvadeset i dvije osobe imaju prebivalište na području Šibensko-kninske županije, i to: na području Grada Šibenika 11 osoba; na području Grada Knina četiri osobe; u Vodicama tri osobe; u Bilicama dvije osobe, te po jedna osoba u Pirovcu i na području Grada Drniša.
Dvoje novooboljelih trenutno boravi na području naše županije, a prebivalište im je u Zagrebu. Većina novooboljelih kontakti su ranije oboljelih i do sada su bili u samoizolaciji. U samoizolaciji nalazi se 408 osoba. Hospitalizirano je pet osoba.

● Na području Zagrebačke županije evidentirano je sedam novih slučajeva koronavirusa. Trenutno je aktivan 81 slučaj. Do sada su ukupno izliječene 234 osobe, a 11 ih je preminulo.

● U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 257 uzoraka od kojih je 15 bilo pozitivno na koronavirus. Deset novooboljelih imaju prebivalište na području ispostave Zavoda za javno zdravstvo iz Osijeka, tri su s područja ispostave Đakovo, a po jedna Našice i Beli Manastir. Samoizolacija određena je za 24 kontakta novooboljelih, pa je sada u samoizolaciji ukupno 274 osoba, a u KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 23 pacijenta od kojih su četiri na respiratoru. 

● Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je na području Brodsko-posavske županije ističući da glavninu novooboljelih čine mlađe osobe koje su se vratile s ljetovanja. Trenutno na koronavirus pozitivne nalaze ima 56 osoba, a u samoizolaciji je 221 osoba.

● U Požeško-slavonskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa. Zaraza je trenutno potvrđena kod 13 osoba, dvije osobe su u bolnici. Preventivno u samoizolaciji zbog sprečavanja širenja koronavirusa je 66 osoba.

● U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježene su tri novooboljele osobe od koronavirusa, 2 s područja Grada Krapine i 1 s područja Grada Zlatara. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko - zagorske županije je 16. 

● Na području Koprivničko-križevačke županije tri su nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije mlađe osobe s koprivničkog i đurđevačkog područja koje su razvile blage simptome bolesti nakon povratka s ljetovanja i jednoj osobi, državljaninu Bosne i Hercegovine koji živi i radi na području Županije. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novo zaraženih osoba. Trenutno su na području Županije registrirana 5 aktivna slučaja (jedna osoba se liječi na području Splitsko – dalmatinske županije)  i 13 osoba bliskih kontakata u samoizolaciji. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 111 slučajeva bolesti COVID-19.

● Na području Virovitičko-podravske županije dvije su novo zaražene osobe. Riječ je o djevojci srednjoškolske dobi, te mlađoj ženi. Obje imaju blage simptome i nalaze se na kućnom liječenju. Povezano uz njih, trenutno je u izolaciji 15 osoba.

● Na području Ličko-senjske županije testirano je 27 osoba od kojih su dvije pozitivne na koronavirus, s područja grada Novalje i općine Perušić. U tijeku je
epidemiološka obrada kontakata. U samoizolaciji nalazi se 39 osoba. U toj županiji ukupno je 39 osoba oboljelo od Covida-19 od čega je 8 aktivnih slučajeva, 30 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. Do danas je potvrđen virus kod dvoje stranih državljana koji borave u toj županiji.

● U Primorsko-goranskoj županiji četiri osobe pozitivne su na koronavirus. Riječ je o dvije osobe koje su se vratile s godišnjeg odmora i bračnom paru s Kosova. Sada je u toj županiji ukupno 37 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a 155 ljudi je ozdravilo. 

● Na području Istarske županije zabijlježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Ispitano je 343 uzoraka briseva, a od toga 176 za administrativne potrebe turista koji se moraju testirati prije povratka u matičnu državu. Dvije osobe su iz mjera samoizolacije, bliski kontakti s pozitivnom osobom. Za jednu osobu je epidemiološka obrada u tijeku. Preminula je jedna osoba. U samoizolaciji nalazi se 133 osoba. 

● Na području Varaždinske županije zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među njima je i 70-godišnja žena koja je zaražena tijekom ljetovanja u okolici Šibenika. Tri osobe u 30-im godinama kontakti su prethodno oboljelih, imaju blage kliničke slike i liječe se kod kuće. Zaraženi su i 60-godišnji muškarac, bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe, trenutačno bez simptoma, i jedna maloljetna osoba koja se zarazila tijekom odmora na Pagu, ima blagu kliničku sliku i liječi se kod kuće. U samoizolaciji je 89 osoba. 

● U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirana je 91 osoba, od kojih su 3 pozitivne na Covid-19 (2 iz Vinkovaca i 1 iz Markušice). Od početka epidemije ukupno je oboljela 561 osoba, od kojih je 420 izliječeno, a ukupno je 7 preminulih. Hospitalizirano je 25 osoba, a u samoizolaciji je njih 190.   

● U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je testirana 31 osoba, priopćili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite. Jedan novooboljeli kontakt je prije zaražene osobe, dok dvije osobe nisu kontakti prije oboljelih iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Na području županije 92 osobe su u samoizolaciji.

● U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa. 

● Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da ćemo i danas imati veliki broj novooboljelih, te da preko 35 posto novo dijagnosticiranih su kontakti već poznatih pacijenata, a 25 dolazi iz noćnih klubova i većih grupnih okupljanja. 

● Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je kako će konačna odluka o nošenju maski u školama biti donesena nakon 31. kolovoza na temelju preporuka Svjetske zdravstvene organizacije, najavivši da će mjere za početak školske godine biti gotove vrlo brzo. Kazao je kako će škole imati dovoljno vremena za pripremu te da treba vidjeti i kako će se razvijati epidemiološka situacija.



Koronavirus u svijetu

● Od 80 uvezenih slučajeva koronavirusa u Sloveniji 64 su iz Hrvatske, objavile su zdravstvene vlasti, pa vlada preporučuje svojim državljanima da se što prije vrate s ljetovanja u susjednoj zemlji jer će inače ići u karantenu. U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 37 novih slučajeva, deset više nego prethodni dan.

Od početka epidemije se koronavirusom zarazilo ukupno 2493 ljiudi, a 139 ih je preminulo. Trenutno je u Sloveniji 285 zaraženih, najviše u Ljubljani 80. 

● Finska je objavila da će ponovno ograničiti putovanja za nekoliko zemalja koje je mjesecima smatrala sigurnim destinacijama, uključujući Njemačku i nordijske susjede, kako bi zaustavila širenje koronavirusa. 

● Dvotjedne karantene za putnike iz Hrvatske prije su uvele Irska i Norveška, a Italija je svima naložila obvezno testiranje. I Austrijanci koji se s godišnjih odmora vraćaju iz Hrvatske moraju ili pokazati aktualni negativni test ili se u roku od 48 sati testirati.

● U svijetu je koronavirusom zaraženo više od 22 milijuna ljudi, a umrlih je gotovo 780 tisuća. Svjetska zdravstvena organizacija zabrinuta je jer širenje potiču mlađe osobe, čiji udio među zaraženima globalno raste. Pritom mnogi i ne znaju da su zaraženi, što je opasno za starije i ranjive skupine.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 324 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com