Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Caritas

Važno je imati na umu da svaki, pa i najmanji dar, može nekome pomoći u ublažavanju posljedica siromaštva, napuštenosti i odbačenosti

 
Požeška biskupija
 

 

PRESS

 

Caritas Požeške biskupije osmislio je karitativnu akciju Adventski kalenDAR čiji je cilj prikupiti namirnice koje će tijekom Došaća, pred božićne blagdane volonteri župnih caritasa darovati najsiromašnijima u svojim župama.

 

Svakoga je dana predviđeno jedno dobro djelo koje svaki vjernik može učiniti ili pak namirnica koju može staviti u kutiju ili vrećicu koju je pripremio na početku Došašća. Prema kalenDAR-u, ovaj ponedjeljak može staviti brašno, u utorak kavu ili čaj, u srijedu trajno mlijeko, u petak rižu, u subotu šampon, dok bi u četvrtak trebao posjetiti starije u svojoj obitelji ili susjedstvu.

...

Svjesni da materijalne prilike nisu kod svih jednake, iz Požeške biskupije ističu kako je važno imati na umu da svaki, pa i najmanji dar, može nekome pomoći u ublažavanju posljedica siromaštva, napuštenosti i odbačenosti.

Adventski kalenDAR prigoda je uključiti obitelji, djecu, mlade i starije u svim župama u aktivnije sudioništvo u karitativnom poslanju župnih caritasa, poručuju iz Biskupije te osobiti naglasak stavljaju na pripravnike za prvu svetu Pričest i Krizmu, školsku djecu te na osobit način učenike katoličkih škola Požeške biskupije.

Akcija je započela Prvom nedjeljom došašća, a završava sa Badnjakom. Adventski kalenDAR dostupan je na mrežnim stranicama Požeške biskupije.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 242 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com