Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS

UCM
Cilj vježbe je demonstriranje spremnosti kolektivne obrane

"Saber Guardian 17"

 

Saber Guardian 17

 

PRESS

 

 

Pripadnici Oružanih snaga RH sudjelovat će na međunarodnoj vojnoj vježbi "Saber Guardian 17", koja se održava od 25. lipnja do 25. srpnja 2017., na teritoriju Mađarske, Rumunjske i Bugarske.

 

Međunarodna vojna vježba "Saber Guardian 17" je vježba Zapovjedništva kopnene vojske SAD-a u Europi (USAREUR) u Crnomorskoj regiji. Svrha vježbe je promicanje stabilnosti i sigurnosti u području Crnog mora, jačanje partnerskih sposobnosti, unaprjeđenje povjerenja i razvoj interoperabilnosti između oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja.

...

Cilj vježbe je demonstriranje spremnosti kolektivne obrane, koja će se provesti kroz klaster vježbi "Tobruq Legacy", "Peace Sentinel", "Eagle Sentinel", "Mascal", "Dacian Guardian", "Getica Saber", "Black Swan", "Brave Warrior", "Swift Response" i "Dragon Guardian".  

U vježbi sudjeluje više od 25 tisuća pripadnika postrojbi Oružanih snaga SAD-a u Europi i 22 savezničke i partnerske zemlje.

Oružane snage RH će sudjelovati na vježbama "Getica Saber", "Brave Warrior" i "Black Swan", s ukupno 258 pripadnika. 

 

Najveći dio snaga HRVCON-a, stožerno osoblje, mehanizirana satnija i tenkovski vod kao primarna obučna skupina te namjenski organizirani logistički vod i tim ocjenjivača kao sekundarne obučne skupine bit će raspoređeni na vojnom poligonu "Cincu" u Rumunjskoj, a na vojnom poligonu "Ujdorgogd", vojnoj bazi "Tata" i u vojno-zrakoplovnoj bazi "SZOLNOK" u Mađarskoj predviđeno je sudjelovanje HRVCON-a iz sastava Zapovjedništva specijalnih snaga i Središnjice za obavještajna djelovanja. Oružane snage RH također će imati i svoje predstavnike u zapovjedništvu Multinacionalne divizije smještene u Novom Selu u Bugarskoj.

Izmještanje snaga i tehnike OS RH na područje održavanja vježbe započelo je krajem lipnja 2017., a njihov povratak očekuje se po zvaršetku vježbe, 25. srpnja 2017. godine.

 
 

 

PRESS - UCM

 

 Foto: MORH/J. Kopi

 

 

Priredio: UCM

Izvor: morh.hr

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 510 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com