Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Plenarno zasjedanje HBK-a održava se od 10. do 12. listopada

Nadbiskup Želimir Puljić ponovno izabran za predsjednika HBK

 

Želimir Puljić

 

PRESS

 

 

 

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić ponovno  je na 55. redovitom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije (HBK), izabran za predsjednika, priopćio je tiskovni ured HBK-a.

 

Nadbiskup Puljić rođen je 7. ožujka 1947. u mjestu Kamena pokraj Mostara, župa Blagaj. Završio je Dijecezansku klasičnu gimnaziju u Dubrovniku, a studij teologije pohađao je u Splitu i Rimu. U Rimu je postigao diplomu licencijata iz pastoralne teologije i doktorat iz psihologije.

...

Za svećenika je zaređen 24. ožujka 1974. u Rimu, a Mladu misu proslavio je u požeškoj crkvi sv. Terezije, 7. srpnja 1974. godine. Po završetku studija u Rimu obavljao je razne službe u Bogosloviji u Sarajevu (prefekt, dekan i od 1985. do 1988. Rektor Bogoslovije).

Sveti otac Ivan Pavao II. imenovao ga je dubrovačkim biskupom 7. prosinca 1989., a za biskupa je zaređen u Dubrovniku 14. siječnja 1990. kada je i preuzeo službu. Papa Benedikt XVI. imenovao ga je 15. ožujka 2010. zadarskim nadbiskupom. U službu je uveden u zadarskoj prvostolnici 24. travnja 2010. godine.

Pri HBK-u bio je predsjednik Vijeća za kulturu i crkvena kulturna dobra, te predsjednik Vijeća HBK i BK BiH za inozemnu pastvu. Za predsjednika HBK-a prvi puta je bio izabran na 45. zasjedanju HBK-a, 14. studenoga 2012. 

Plenarno zasjedanje HBK-a održava se od 10. do 12. listopada, a na njemu se raspravlja o katoličkim školama i Hrvatskoj katoličkoj mreži te novim komunikacijskim kanalima.

 

PRESS - UCM

 

 Foto: 1. Patrik Macek/PIXSELL

 

Priredio: UCM

Izvor: HRT

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 262 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com