Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Krstičević: Svaki od projekata razvija sposobnosti pobjedničke Hrvaske vojske i predstavlja veliki potencijal za hrvatsku obrambenu industriju

EU: 17 projekata u području obrane, Hrvatska sudjeluje u pet

 

Krstičević

 

PRESS

 

 

 

Ministri obrane zemalja članica EU-a potvrdili su na sastanku u Bruxellesu prvi popis od 17 suradničkih projekata u okviru Stalne strukturirane suradnje (PESCO) u području obrane, a Hrvatska sudjeluje u pet takvih projekata.

 

Danas smo donijeli odluku o pokretanju 17 projekata, a mi smo prepoznali pet za nas bitnih projekata, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević po završetku sastanka.

...

Vijeće EU-a u prosincu prošle godine donijelo je odluku o uspostavi stalne strukturirane suradnje (PESCO), u kojoj sudjeluje 25 država članica EU-a, sve osim Malte, Danske i Velike Britanije. Stalna strukturirana suradnja u području sigurnosne i obrambene politike predviđena je Ugovorom iz Lisabona i ona omogućuje državama članicama koje to žele tješnju suradnju u području sigurnosti i obrane.

Države članice koje sudjeluju u PESCO-u sada su potvrdile popis od 17 projekata, koji obuhvaćaju područja kao što su osposobljavanje, razvoj sposobnosti i operativna spremnost u području obrane.

Hrvatska je odlučila sudjelovati u pet od 17 projekata. To su projekti koji se odnose na vojnu mobilnost, kibernetičku sigurnost, pomorski nadzor, djelovanje u slučajevima katastrofa i logistiku. 

Mi smo iskazali veliku ambiciju sudjelovanjem u tim projektima. Svaki od njih razvija sposobnosti pobjedničke Hrvaske vojske i predstavlja veliki potencijal za hrvatsku obrambenu industriju, rekao je Krstičević.

 

 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. scrshot HRT

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 165 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com