Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

UCM

Za većinu malih robotičara iz Hrvatske ovo je bilo prvo veliko natjecanje, pa tim više zadivljuje njihov rezultat
Novi uspjeh mladih hrvatskih robotičara
 
Robotičari
 
 

PRESS

 

 

 

Novi uspjeh mladih hrvatskih robotičara. Na prvom Europskom prvenstvu robotičara u Italiji, od četiri naše ekipe, čak dvije su se vratile kao prvaci.

 

Uspjeh je i veći ako znamo da bi Italiju teško vidjeli bez potpore obitelji i donacija koje su roditelji i mentori sami prikupljali.

...

Zlatnu medalju i posebnu nagradu za najbolji dizajn robota osvojili su Borut Patčev i Domagoj Antičić s mentorom Ivicom Kolarićem, a zlatnu medalju u kategoriji 'Rescue Maze' Juraj Kolarić i Jakov Terstenjak.

Antonio Dijanić i Vanja Radovanović osvojili su četvrto mjesto i posebnu nagrada za najbolji plakat u kategoriiji 'Rescue Line U19', posebna nagrada za najbolju tehničku prezentaciju u kategoriji 'Rescue Simulation' pripala je ekipi ZTK SMŽ (Filip Beleta, Bruno Pernar, Dora Lendvaj, Luka Kosak).

RoboCup je jedno od najpoznatijih i najdugovječnijih svjetskih natjecanja u robotici, a u mlađim se dobnim kategorijama (RoboCup Junior) održava od 1998. godine. Ove godine po prvi put je u svojoj povijesti organiziran kao prvenstvo europskog kontinenta, napominju u HROBOS-u.

Za većinu malih robotičara iz Hrvatske ovo je bilo prvo veliko natjecanje, pa tim više zadivljuje njihov rezultat u nadmetanju s puno iskusnijim vršnjacima iz cijele Europe.

Svjetsko natjecanje RoboCup održati će se za dva tjedna u Montrealu u Kanadi, gdje će Hrvatski robotički savez nastupiti sa sedam ekipa u sedam kategorija.

 

Robotika

 
 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. 1. HROBOS, 2. hrt.hr

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: DPCM/HROBOS/jutarnji.hr/HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 333 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com