Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

ISTRAGA

Britanka je namjerno skočila, spašavanje na teret hrvatskih poreznih obveznika
Završena istraga oko spašavanja 46-godišnje Britanke
 
Britanka
 
 

PRESS

 

 

 

S obzirom da je potraga za njom uključivala tri plovila i jedan zrakoplov, spašavanje je koštalo milijune kuna, no to će sve pasti na leđa hrvatskih poreznih obveznika.

 

Nakon više od desetak sati intenzivne potrage, ophodni brod Obalne straže RH 'Cavtat' pronašao je i spasio 46-godišnju Britanka Kay Longstaff za koju se pretpostavljalo da je slučajno pala u more nakon što se na kruzeru "Norwegian Star" družila sa svojim partnerom Craigom Raymentom.

...

Nakon druženja na palubi, Rayment je otišao njihovu kabinu, a Britanka je jednostavno nestala sa sedme palube i završila u moru. Bio je to pad od 23 metra, a udarac je bio toliko silan da je Longstaff pri udarcu u površinu vode ozlijedila lice, piše Daily Mail.

Točno tjedan dana nakon pronalaska Britanke, dvije su neovisne istrage - hrvatska i talijanska - pokazale da je 46-godišnjakinja namjerno i dobrovoljno skočila u more te da je pritom bila 'vrlo odlučna'. 

Istragom je zaključeno da su Longstaff i njen partner cijeli dan pili te da je njegovom odlasku u kabinu prethodila njihova svađa. Emocionalno stresna situacija u kombinaciji s alkoholom također je mogla Britanku 'gurnuti preko ruba'. Longstaff je u međuvremenu ostala pri svojoj priči 'da je pala unatraške', a istražitelji ne isključuju ni opciju da se Britanka, usred alkoholiziranosti i šoka, jednostavno ne sjeća da je skočila sama. 

Desetak sati na pučini je preživjela plutajući i pjevajući, a rekla je da joj je pritom pomogla i dobra tjelesna forma koju održava yogom. 

S obzirom da je potraga za njom uključivala tri plovila i jedan zrakoplov, spašavanje je koštalo milijune kuna, no to će sve pasti na leđa hrvatskih poreznih obveznika. Naime, piše Daily Mail, hrvatsko Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je otkrilo da ih međunarodni sporazum sprječavaju da nekome naplate ovakve akcije spašavanja. 

 
 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Daily Mail/Večernji list

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 262 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr