Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRZ

Na središnjoj svečanosti oživljena su sjećanja na heroja Domovinskog rata, legendarnog hrvatskog pilota Rudolfa Perešina
Svečana obljetnica Središta za obuku HRZ -a „Rudolf Perešin“
 
Rudolf Perešin
 
 

PRESS

 

 

 

U vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku u petak, 26. listopada 2018. obilježena je 26. obljetnica Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin" kojoj su, uz sadašnje i bivše djelatnike postrojbe, nazočili izaslanik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Krešimir Ražov, zapovjednik Središta za obuku brigadir Goran Huljev te izaslanik rektorice Sveučilišta u Zadru prorektor Slaven Zjalić.

 

Obilježavanje je počelo misom u kapelici Sv. Gabrijela arkanđela, nakon čega su ispred spomenika Rudolfa Perešina zapaljene svijeće i položen vijenac. U spomen na Rudolfa Perešina, tri zrakoplova Pilatus PC-9 izvela su prelet iznad njegovog spomenika. 

...

Na središnjoj svečanosti oživljena su sjećanja na heroja Domovinskog rata, legendarnog hrvatskog pilota Rudolfa Perešina, čije ime Središte za obuku s ponosom nosi. Naime, Rudolf Perešin neprekidno je isticao važnost školovanja te su upravo to temelji na kojima Središte za obuku gradi svoju sadašnjost i budućnost.

Čestitke SzO-u  uputio je  izaslanik zapovjednika HRZ-a, pukovnik Krešimir Ražov, koji je u ovoj prigodi ukazao na dobru suradnju dviju postrojbi te naglasio kako nam svima fokus treba biti na mladim ljudima, kadetima pilotima na kojima leži budućnost.

U sklopu svečanosti prikazana su postignuća Središta u proteklom razdoblju, među kojima je zapovjednik SzO-a brigadir Goran Huljev posebno istaknuo implementaciju Tehnology Based Training (TBT) koncepta, čime će se kvaliteta nastave i obuke podignuti na najvišu razinu.

Također, izrađeni su nastavni planovi i programi za nove obučne aktivnosti, u tijeku je specijalistička obuka zrakoplovnih tehničara stipendista MORH-a, a održana je i promocija novih nastavnika letenja čije je školovanje uspješno provedeno u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, djelatnici Središta osposobljeni su za samostalno provođenje tehničke učionice za pilote i zrakoplovne tehničare na helikopterima Kiowa. Ukazao je i na bogatu međunarodnu suradnju Središta koja je potvrda prepoznatljivosti kvalitetnog rada njegovih djelatnika i na međunarodnoj razini.

Na svečanosti je predstavljena i internetska stranica SzO-a, čija je izrada u tijeku, a koja će modernim dizajnom i sadržajima zadovoljiti potrebe i najzahtjevnije publike. 

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

"Za sve to ste zaslužni upravo vi, djelatnici Središta koji ste profesionalno, stručno i predano obavljali sve zadaće koje su se pred vas postavile. Očekujem da tako nastavite raditi i ubuduće. I nadalje ću poticati timski rad jer jedino tako možemo ostvariti dobre rezultate, razvijati zajedništvo i upravo na tome nastaviti razvijati našu postrojbu", poručio je Huljev. Najavio je kako će se i nadalje nastaviti raditi na unapređenju nastavnih planova i programa, osposobljavanju i dodatnom usavršavanju djelatnika, razvijanju novih sposobnosti i novih oblika obuka kako bi pratili svjetske trendove u školovanju i obuci za potrebe ratnih zrakoplovstava.


"Iza nas je više od četvrt stoljeća uspješnog rada, a pred nama novi izazovi", kazao je brigadir Huljev te se na kraju svog obraćanja još jednom zahvalio pripadnicima SzO-a na svim dosadašnjim postignućima i pozvao ih da i nadalje u svakodnevne profesionalne obveze unose sve svoje iskustvo, vještine i znanje.

Svečanost je završila uručenjem nagrada i pohvala pripadnicima SzO-a.

 

Rudolf Perešin

 

 

 Foto: 1. HRZ / L. Parlov

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 244 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com