Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Obljetnica

Petodnevna manifestacija uz predstavljanje prigodne poštanske markice posvećene "Tigrovima"
NAJAVA: 28. obljetnica slavnih 'Tigrova'
 
Tigrovi
 
 

PRESS

 

 

 

28. OBILJEŽAVANJE DANA 1. GARDIJSKE BRIGADE "TIGROVI" 5. STUDENOG 2018., u organizaciji Udruge ratnih veterana 1. gbr "Tigrovi" biti će provedeno kroz petodnevne manifestacije i to :

 

3. studenog (subota) u maloj dvorani "V.Lisinski" sa početkom u 11,00 sati organizirano je predstavljanje Prigodne poštanske markice posvećene 1.gardijskoj brigadi "Tigrovi" u izdanju Hrvatske pošte;

 

4. studenog (nedjelja) u organizaciji Udruge "Tigar Rakitje" u Domu Tigrova u Rakitju s početkom u 10,30 sati uz polaganje vijenaca uz spomen obilježje biti će predstavljen i otvoren Spomen dom "Tigrova" i Ustanova za sveobuhvatnu skrb "Tigrova";

 

5. studenog (ponedjeljak) kao i svake godine središnja manifestacija obilježavanja dana 1.gardijske brigade "Tigrova" upriličena je na tri lokaciju u zagrebu, a počinje sa Svetom misom od 10,00 sati u crkvi Sv.Križa u Sigetu. Potom s početkom u 11,30 sati ispred spomenika poginulim i nestalim "Tigrovima" uz vojarnu 1.gardijske brigade "Tigrovi" u Sarajevskoj ulici odat će se počast svim poginulima i nestalim "Tigrovima" uz polaganje vijenaca, paljenje svijeća i kratku molitvu.

U sklopu tog programa ispred spomenika podijelit će se kape "beretke" novim pripadnicima 1.mehanizirane bojne "Tigrovi", a tim činom postaju punopravni "Tigrovi" koji slijede tradicije 1. gardijske brigade.

Nakon toga, na prostoru Parka "Bundek" sa početkom u 13,30 sati organizira se za građanstvo i sve sudionike manifestacije vojno-tehnički zbor na kojem će se predstaviti Oružane snage RH, prvenstveno 1. mehanizirana bojna "Tigrovi" uz izlaganje naoružanja, opreme, borbenih sredstava sve do letačkog trenažera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Potom, u velikom šatoru s početkom u 14,00 sati, uz obraćanje visokih uzvanika i gostiju, podjelu Zahvalnica zaslužnima, svim posjetiteljima, pripremljen je zabavni program uz glazbeni sastav "Ličke drvosječe", podjelu "vojničkog" graha i pića za sve.

Program je predviđen do 18,00 sati.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

6. studenog (utorak) u vojarni 1.mehanizirane bojne "Tigrovi" organizirano je obilježavanje Dana bojne i otvorenje "Spomen sobe" 1.gardijske brigade "Tigrovi" čije tradicije nastavlja upravo 1. mehanizirana bojna;

 

7. studenog (srijeda) u predvorju Gradskog poglavarstva biti će otvorena prigodna "Izložba ratnih fotografija 1.gardijske brigade "Tigrovi".

Nadam se velikom odazivu prvenstveno veterana "Tigrova" ali i svih ostalih branitelja i građana. Program je opširan, ali i sadržajan, pa se nadam dobrom odazivu svih onih kojima su "Tigrovi" u srcu.

 

Vidimo se uz poznati poklič

Za Hrvatsku kao Tigar!

 

Tigrovi

 

 

 Foto: 1. DPCM/Eduard Butjer

 

Autor: Eduard Butjer

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 329 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com