Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HVU

Program "Kadet" primarni je oblik školovanja budućih časnika
Dan Časničke škole "Andrija Matijaš Pauk"
 
HVU
 
 

PRESS

 

 

 

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" obilježen je Dan Časničke škole "Andrija Matijaš Pauk" i 27. obljetnica njezina osnivanja. 

 

Obljetnica je obilježena nizom sportskih natjecanja, koja su se održavala tijekom cijelog tjedna, a središnja svečanost održana je u petak, 9. studenoga 2018. godine.

...

Tim povodom okupili su se kadeti, polaznici Napredne časničke izobrazbe i Temeljne časničke izobrazbe te djelatnici Časničke škole, a svečanosti su nazočili i načelnik Centra vojnih škola "Petar Zrinski" brigadir Damir Stručić te zapovjednik Časničke škole brigadir Mirko Stošić, koji su se tom prigodom obratili okupljenima.

Također, tim povodom uručena su promaknuća i pohvale istaknutim djelatnicima i kadetima, kao i nagrade pobjednicima natjecanja u malom nogometu, odbojci, košarci i streljaštvu.

Tom prigodom Časnička škola se oprostila s troje djelatnika koji su preuzeli nove dužnosti u drugim ustrojstvenim cjelinama te su im uručene zahvalnice, a nakon svečanosti djelatnici Časničke škole su krenuli na hodnju.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Časnička škola "Andrija Matijaš Pauk" obrazovna je ustanova u kojoj se školuju kadeti i kandidati za časnike za temeljne časničke dužnosti te časnici za niže stožerne, zapovjedne i funkcionalne dužnosti.

Časnička škola odgovorna je za provedbu programa "Kadet", takozvane nulte razine vojnog školovanja. Program "Kadet" sustav je civilno-vojnog školovanja budućih časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske koji se provodi u suradnji s visokoškolskim i drugim civilnim institucijama u Republici Hrvatskoj i kao takav primarni je oblik školovanja budućih časnika.

Temeljna časnička izobrazba prva je razina izobrazbe časnika, koja treba polaznike poučiti općim temeljnim vojnostručnim znanjima, sposobnostima i vještinama potrebnima za obnašanje prve časničke/zapovjedne dužnosti.

Napredna časnička izobrazba druga je razina izobrazbe časnika koja treba osposobiti polaznike za obnašanje zapovjednih dužnosti razine satnije i nižih stožernih dužnosti.

 

HVU

 

 

 Foto: 1. HVU/M.Sever

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 496 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com