Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Reakcija

"Ovakvim istupom ste pokazali da nas ne razumijete i da ste protiv naše slobode"
"Mi smo narod bogat pozdravima i rabit ćemo onaj koji mi to želimo!"
 
Kohorst
 
 

PRESS

 

 

 

Zagrebački odvjetnik Mate Knezović uputio je tvoreno pismo Robertu Kohorstu, veleposlaniku Sjedinjenih američkih država u Republici Hrvatskoj povodom Kohorstove izjave na Twitteru, vezano za hrvatski pozdrav 'Za dom spremni'.

 

U pismu odvjetnik Knezović traži od Kohorsta ispriku hrvatskom narodu zbog zauzetog stava glede navedenog pozdrava.

...

Pismo odvjetnika Mate Knezovića prenosimo u cijelosti.

- sadrža se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Poštovani gospodine Kohorst!

Uvaženi Veleposlaniče SAD-a u RH!

Vaša ekselencijo!

 

Upravo sam pročitao vašu izjavu objavljenu na vašem twiteru, a kako su prenijeli brojni mediji u RH. Ta izjava glasi: “Iako sve zemlje trebaju štititi slobodu govora i političkog izražavanja, postoje neki izrazi kojima nema mjesta u modernom društvu. Pozdravljamo nedavnu izjavu predsjednice Grabar-Kitarović oko korištenja govora koji unosi razdor u Hrvatskoj”, a zbog poveznice na izjavu vezanu uz pozdrav „Za dom spremni” jasno je da ste proskribirali upravo taj pozdrav.

Poštovani gospodine Veleposlaniče!

 Mi Hrvati teško smo patili i rijeke krvi, naših najboljih sinova i kćeri, su prolivene upravo za ono o čemu ste i vi pisali u svojoj izjavi, a to je sloboda govora i političkog izražavanja. Dobrodošli ste u našu zemlju ako ste voljni poštovati slobodu govora i političkog izražavanja za koje su tekle rijeke krvi naših predaka, naših prijatelja, naših sinova i kćeri, naših roditelja, djedova te nebrojenog mnoštva znanih i neznanih Hrvata. Svu našu patnju vi ne poznajete, niti ju možete poznavati. Ona je duboko skrivena u nama te će te na našim licima vidjeti ponos. Zato me čudi kako ste olako zaključili što to kod nas izaziva razdor.

 

Gospodine Veleposlaniče!

U hrvatskom društvu i državi ne izaziva razdor poklič Za dom – spremni, nego oni koji su udarali na one koji su umirali s tim pokličem u Domovinskom obrambenom i oslobodilačkom ratu. Upravo oni koji su htjeli Hrvatsku bez ponosa, bez narodne svijesti, bez povijesti, koji su htjeli održati, za nas prokletu, tvorevinu Jugoslaviju, te za nas prokleti projekt Velike Srbije, te za nas prokleti komunizam, neprestano izazivaju razdor. Moje pitanje vama glasi: Tko je vas postavio kao suca u našim razmiricama, svađama i sukobima? Jeste li vi došli baviti se razvojem odnosa između SAD-a i RH ili presuđivati među nama? Upali ste u zamku. Znajte da se Hrvati nikada ne će odreći tog pozdrava. Možda bi taj pozdrav već odavno bio marginaliziran da nije tako grubo napadnut, a time i oni koji su pod tim, ili sličnim pozdravima, ginuli za Hrvatsku u našoj povijesti. U Hrvatskoj ste dobrodošli ako će te poštivati hrvatski narod, njegovu slobodu govora i političkog djelovanja, naše pale junake i našu povijest. Ovakvim istupom ste pokazali da nas ne razumijete i da ste protiv naše slobode. Time ste stali na stranu preživjelih, neporaženih, komunističkih propagatora i gušitelja slobode hrvatskog naroda.

Stoga ste nam dužni ispriku!

Ispričajte se nama, potomcima hrabrih ljudi, neustrašivih vojnika, potomcima naših kraljeva, knezova, Zrinskih i Frankopana, Jelačića i Zadre. Oprostit ćemo vam od srca. Ako li se ne ispričate bit će te poželjni među raskolnicima, komunistima, velikosrbima, lažnim antifašistima, pljačkašima ovog naroda i sličnim bezdušnim naizgled ljudima, a u biti ruinama bez vjere i domovine. Odluka je na vama!

Na kraju vas pozdravljam jednim od hrvatskih pozdrava: ZA DOM – SPREMNI! Pozdravljam vas s još jednom inačicom tog pozdrava: ZA DOM - SPREMNI UMRIJETI! Pozdravljam vas s još jednim hrvatskim pozdravom: BOG I HRVATI!

Ta, mi smo narod bogat pozdravima i rabit ćemo onaj koji mi to želimo! Isto pravo i slobodu priznajemo i Amerikancima!

Srdačan pozdrav i više se ne mješajte u naše odnose na strani komunista i njihovih mentalnih i fizičkih nasljednika!

 

U Zagrebu 19. veljače 2019.

Mate Knezović

 

Foto: 1.  DPCM/Marko Lukunic/PIXSELL

 

Priredio: Mario Mehaković

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 327 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com