Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Reakcija

"Dajemo punu podršku prije svega našoj djeci budućim znanstvenicima, ponosu Hrvatske"
Otvoreno pismo branitelja premijeru i ministrici Divjak
 
Matematičari
 
 

PRESS

 

 

 

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Zahtjev za ukidanje odluke ministrice Divjak o nefinaciranju projekta Radionice za darovite matematičare i pripreme ekipa za međunarodna matematička natjecanja HMD-a

 

 

Poštovani predsjedniče hrvatske Vlade,

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara zgrožena je potezom ministrice Blaženke Divjak koja je službenom odlukom Hrvatskom matematičkom društvu (HMD) uskratila financijsku potporu za međunarodna natjecanja što zapravo znači kako naša djeca, ponos Hrvatske, mladi matematičari koji iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate ostaju zakinuti i bez mogućnosti i dalje predstavljati Hrvatsku kao zemlju znanja u svijetu.

Naime ministrica Divjak donijela je odluku o nefinanciranju projekta Radionice za darovite matematičare i pripreme ekipa za međunarodna matematička natjecanja HMD-a. Jednako je tako uskratila svojom odlukom i financiranje Mladim nadarenim matematičarima Marin Getaldić i projektu Poticanje matematičke kreativnosti i razvoja matematičkog talenta.

Ovaj postupak ministrice Divjak za svaku je osudu kao i neprihvatljivo obrazloženje kojim ga opravdava. Naime opravdavati se kako financiranje znanja i financiranje učenika koji imaju vrhunske međunarodne rezultate na natjecanjima iz znanja matematike, ovisi o uplatama igara na sreću kada postoje europski fondovi koje nismo iskoristili, otvara pitanje sposobnosti onih koji su na čelu hrvatskih državnih institucija. Umjesto u svijet znanja njihova tzv škola života uvodi nas u mrak neznanja onemogućavajući na razne načine dostup znanju i obrazovanju koje je Ustavom zajamčeno pravo.

Licemjerje ovog postupka ministrice Divjak tim je veće, jer je samo prije nekoliko dana izlazila s tvrdnjom kako samo izvrsnost može hrvatsko visoko obrazovanje i znanost izvući iz letargije, a potom donosi odluku o uskraćivanju financiranja slobodno možemo reći centru znanja iza kojeg stoje rezultati o kojima trenutna ministrica može samo sanjati.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Stoga dajemo punu podršku prije svega našoj djeci budućim znanstvenicima, ponosu Hrvatske koji svojom izvrsnošću daju nadu u budućnost Hrvatske kao zemlje znanja i blagostanja, svim nastavnicima i profesorima koji s njima požrtvovno rade te samom Hrvatskom matematičkom društvu!

S gnušanjem osuđujemo postupak osobe u Vašoj vladi budući da ste joj upravo Vi gospodine Plenkoviću dali odriješene ruke te stoga snosite odgovornost za ovaj sramotni potez ministrice Divjak. Hrvatski narod nije dao povjerenje onima koji će u začetku gušiti hrvatsku mladost koja postiže izvrsnost na međunarodnim natjecanjima znanja.

Pozivamo sve relevantne čimbenike u hrvatskom društvu kako bi se zauzeli da se ovakve sramotna odluke odmah ukinu.

 

Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

 Foto: 1. DPCM

 

Autor: Zorica Gregurić

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 450 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com