Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Glas hrvatske desnice

HSP o hrvatskoj desnici, migrantima, hrvatsko-srpskim odnosima i budućnosti HSP-a
HSP: Ne odstupamo od nauka Oca Domovine dr. Ante Starčevića
 
HSP
 
 

PRESS

 

 

 

Hrvatska stranka prava (HSP) osnovana je 1861. godine  i najstarija je politička stranka u Hrvata, a  svoj rad je obnovila 25. veljače 1990. u Zagrebu.

 

"HSP u Zagrebačkoj županiji politički djeluje dugi niz godina, a istaknuli bi najaktivnije podružnice HSP Veliku Goricu i HSP Dugo Selo", govore iz HSP-a za Domoljubni portal.

...

Lucijan Maslać  predsjednik podružnice  HSP Velika Gorica i vijećnik HSP-a u Gradskom vijeću  grada Velike Gorice imenovan je u travnju 2018. povjerenikom HSP-a za Zagrebačku županiju i nije u statutarnom  roku proveo sve potrebne radnje za obnovu rada županijske organizacije, te je odlukom predsjednika HSP-a Karla Starčevića  imenovan za povjerenika  Stefan Novak.

 

Na pitanje koja je daljnja procedura, te  kada će biti izabran novi predsjednik HSP-a Zagrebačke županije, iz HSP-a dogovaraju:

"Sukladno Statutu HSP-a provesti će se izborni postupci u općinskim i gradskim podružnicama HSP-a gdje je istekao četverogodišnji mandat te će se sazvati Županijski Izborni Zbor na kojemu se budu birali dužnosnici HSP-a Zagrebačke županije. U ovom trenutku je preuranjeno govoriti o kandidatima i budućem predsjedniku dok se ne provedu svi izborni postupci . Tada će sve organizacije biti uključene u izborni postupak i moći će predlagati svoje kandidate."

 

O hrvatskoj desnici, migrantima, hrvatsko-srpskim odnosima i budućnosti HSP-a razgovaramo s nedavno izabranim povjerenikom HSP-a ZG županije, gospodinom Stefanom Novakom.

Podjela pravaša  na HSP, HČSP, AHSP, HSPAS - kako i zašto?

Kako je u Hrvatskoj sve moguće, tako je i kršenjem zakona o registraciji političkih stranaka  nezakonito omogućena registracija navedenih stranaka koje u svom nazivu imaju HSP. Čudno da u Hrvatskoj nema stranaka HDZ-Franjo Tuđman  ili SDP-Ivica Račan. Svima je jasno da iza toga stoje sve dosadašnje vlade (HDZ, SDP)  kojima je odgovaralo da se stekne dojam da su pravaši razjedinjeni i da ima toliko stranaka prava.  Većina tih stranaka služila je HDZ-u da se u predizborno vrijeme može reći da su sa njima „pravaši„ u koaliciji.

HSP nije trenutno parlamentarna stranka i nakon Daniela Srba nemamo nikoga u Hrvatskom Saboru.

 

HSP nekada je predstavljao jaku "hrvatsku desnicu", a kažete da danas nema svoga zastupnika u Hrvatskom saboru,  niste ostvarili dobre rezultate na zadnjim izborima. Smatrate li opravdanim "kažnjavanje" birača i što je razlogom pada popularnosti HSP-a?

Nažalost HSP-a nema u Hrvatskom Saboru iz više razloga, ali polako se vraćamo na lokalnim razinama pa tako možemo reći da imamo gradonačelnike gradova Gospića i Popovače, dogradonačelnike Kutine i Garešnice, te veliki broj županijskih, gradskih i općinskih vijećnika HSP-a. Isto tako vidljiv je trend rasta Stranke na mjesnim, kotarskim izborima gdje imamo vrlo dobre rezultate.

 

Svjedoci smo jačanja desno orijentiranih političkih stranaka u svijetu, prvenstveno pojavom migrantske krize. Surađuje li HSP s tim strankama i očekujete li jačanje "desnice" i u Hrvatskoj?

Hrvatska stranka prava razgovara sa suverenističkim stranakama u Europi o mogućoj suradnji, jer su iste prepoznali HSP kao jedinu hrvatsku suverenističku stranku.

Što se tiče same Hrvatske bilo je razgovora kako s pojedincima tako i sa strankama. Hrvatska stranka prava je otvorena za razgovore s onima koji zastupaju   hrvatske nacionalne interese i prihvaćaju programske smjernice Hrvatske stranke prava.

HSP i dalje radi na projektu „HSP DOM SVIH PRAVAŠA“ koji daje odlične rezultate a cilj mu je jedan HSP. Kroz projekt u Stranku se vratio veliki broj pravaša, koji su zbog ovih ili onih razloga napustili HSP, a sada su se vratili i rade na jačanju HSP-a.

 

Neki mediji sve veću popularnost desno orijentiranih političkih stranaka u svijetu obrazlažu strahom od ilegalnih migranata. Što mislite o tome i mislite li da Hrvatska dobro odrađuje posao u sprječavanju ilegalnih migranata u RH? Da li mislite da nam "Marakeški sporazum" u budućnosti može stvarati probleme i na koji način?

HSP među prvima u Hrvatskoj upozoravao na štetne posljedice Marakeškog sporazuma.

Smatramo da RH ne radi sve ono što bi trebala u zaštiti sigurnosti njezinih građana i granica Republike Hrvatske.

HSP upozorava na eskalaciju stanja i nužnosti akcije prije nego što se stanje otme kontroli i dodatno eskalira. Pogotovo će to eskalirati s proljeća 2019. godine. Granica se mora hermetički zatvoriti. Za to je nužno angažirati Hrvatsku vojsku i upotrijebiti sva materijalno tehnička sredstva za zaštitu granice, uključujući i žicu gdje to konfiguracija terena dopušta.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Da li je nauk dr. Ante Starčevića primjenjiv danas? Smatra li se HSP slijednikom "Starčevičanstva" (i HČSP, ASHP, HSPAS će to vjerojatno potvrditi) i u čemu se političko djelovanje i program HSP-a razlikuje od rada HČSP-a, ASHP-a i HSPAS-a?

HSP i dalje dosljedno zastupa nauk Oca Domovine dr. Ante Starčevića na suverenističkim temeljima od kojih nema odstupanja .

Ne bi se mi uspoređivali sa nijednom političkom strankom. Nama je u HSP-u na prvom mjestu hrvatski narod i u tom pravcu pokušavamo politički djelovati. Nema teme i problema u Hrvatskoj na koji HSP nije na vrijeme upozorio i ponudio rješenje. To nas razlikuje od drugih, većinu naših ideja i rješenja medijski promoviraju druge političke opcije kojima je dopušten pristup medijima. (Lustracija, Gospodarski pojas, zaštita nacionalnih resursa ...)

 

Ipak, postoje četiri stranke u Hrvatskoj koje u imenu sadrže naziv „stranka prava“. Što birači u budućnosti mogu očekivati – daljnje podjele tih desnih stranaka i neke nove stranke, rast popularnosti samo jedne od tih stranaka i propast drugih ili smatrate da je moguće ujedinjenje u jednu stranku?

Kako vrijeme odmiče hrvatski narod ponovo prepoznaje jedinu pravu stranku prava – Hrvatsku stranku prava. Projekt „HSP DOM SVIH PRAVAŠA“ zaživio je u mnogim općinama, gradovima i županijama i možemo reći da u tim mjestima postoji jedan HSP. To je jedini ispravan put, koji će vjerujte mi hrvatski narod na izborima podržati.

 

Hrvatsko-srpski odnosi, osim u vrijeme Domovinskog rata, nikada nisu bili lošiji. Svjedoci smo izostanka ili nepravovremenog pokretanja optužbi protiv ratnih zločinaca srbo-četničkog agresora, Srbija sve češće iskrivljuje povijesne činjenice i izlazi s raznim lažima. Stječe se dojam da EU sve te laži "guta", a s druge strane da mi gotovo ništa ili neučinkovito radimo po pitanju vanjske politike. Nije li to neka vrsta "specijalnog rata" u kojoj Srbija trenutno pobjeđuje? Kako dalje?

HSP je uvijek bio jasan, pa ćemo ponoviti:

  • HSP traži ukidanje abolicije za one koji su oružano sudjelovali u rušenju Hrvatske države.
  • HSP inzistira na isplati ratne štete od strane Srbije i Crne Gore.

HSP upozorava na politiku jedne nacionalne manjine (srpske) koja se ponaša kao instrument tuđe politike jedne susjedne zemlje. Oni moraju prihvatiti Hrvatsku kao svoju domovinu. Nedopustivo je to da ta manjinska zajednica organizira potpisivanja raznih deklaracija o ugroženosti (Deklaracija o nesnošljivosti i etnocentrizmu), a istodobno iz proračuna dobiva najviše novca. To dokazuje da nisu ugroženi.

Nacionalne manjine u drugim državama nemaju garantiran status u parlamentu stoga Hrvatska stranka prava smatra da ni u Hrvatskoj saboru nacionalne manjine ne smiju imati povlašteni status.  Ne mogu u Hrvatskoj nacionalne manjine imati veća prava od hrvatskog naroda  niti biti birane po ključu. Svjedoci smo da srpska nacionalna manjina sada zbog pogrešnog izbornog zakona ucjenjuje Vladu.

 

Gospodine Novak, recite nam nešto o sebi. Branitelj ste, aktivni ste u jednoj udruzi branitelja. Obnašali ste do sada i dužnost predsjednika HSP-a Dugo Selo. Unatoč tim obvezama vi ste i zaposleni. Recite nam nešto o svom sudjelovanju u Domovinskom ratu, udruzi čiji ste član i svojim životnim ambicijama.

Sve što ste naveli je točno. Rođen sam 1972., iz Splita sam, zovu me još i Splićo. 1991. izlazim iz JNA i stajem u obranu Domovine. 1992. proveo sam u istočnoj Bosni gdje sam 31.7. ranjen prilikom oslobađanja Trnova. 1993. potpisujem za 2. gardijsku brigadu "Gromovi" gdje sam bio sve do kraja 1996. godine. Tada skidam vojnu uniformu jer rata nije više bilo.

- sadržaj se nastavlja -

Stefan Novak Splićo - HSP

 

Član sam udruge (kluba pri Udruzi "Crne Mambe") 2OMB, ujedno i Udruge "Crne Mambe", gdje sam koordinator za VOMP pri "Mambama". Također, jedan sam od osnivača i KŠBU Dugo Selo.

Samohrani sam otac 13-godišnjeg sina, drugi sin je u 7. gbr "Pume", a kćer je zaposlena u jednom trgovačkom centru. Trenutno sam zaposlen kao pekar i bez obzira što sam uz ranjavanje imao i moždani udar i infarkt, smatram se sposobnim za rad i da trebam raditi. Moje stranačke kolege rekle bi "nema predaje".

Sada s velikom odgovornošću i čašću preuzimam mjesto povjerenika za HSP Zagrebačke županije. Kako sam u ratu i poraću znao raditi i braniti tako vjerujem da ću uz pomoć mojih suradnika i ovu časnu dužnost odraditi.

Ambicije nemaju prednost pred Hrvatskom, pred mojom obitelji i pred Hrvatskom strankom prava, ali sam siguran da ću učiniti sve i vrlo brzo formirati HSP Zagrebačke županije.

 

Gospodine Novak, hvala Vam na izdvojenom vremenu za ovaj intervju i želimo Vam puno uspjeha u daljnjem političkom radu.

Vama i vašem mediju također želim puno uspjeha i zahvaljujem na prilici da vaši čitatelji čuju i naš glas, glas hrvatske desnice.

 

HSP

 Foto: 1. DPCM/ hsp.hr

 

Autor: Mario Mehaković

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 429 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com