Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRZ

Inspekcija u sklopu preuzetih međunarodnih obveza prema Bečkom dokumentu 2011.
Inspekcijski tim Austrije u Zemuniku i Divuljama
HRZ
 
 

PRESS

 

 

Inspekcijski tim Republike Austrije proveo je 16. i 17. travnja 2019. inspekciju specificiranog područja koje je, između ostalog, obuhvatilo i vojarne Hrvatske vojske "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku i "Knez Trpimir" u Divuljama, a u sklopu preuzetih međunarodnih obveza prema Bečkom dokumentu 2011.

 

Austrijski inspekcijski tim primio je načelnik stožera 93. zrakoplovne baze pukovnik Boris Panić, koji je održao prezentaciju o zrakoplovno-tehničkoj opremljenosti i zadaćama 93. zrakoplovne baze dok je bojnik Mile Jurjević iznio prikaz rada i opremljenosti naoružanjem i sredstvima Pukovnije protuzračne obrane koja je također smještena u vojarni u Zemuniku.

...

Zapovjednik Eskadrile transportnih helikoptera u Divuljama pukovnik Dragan Andrijević predstavio je ključne aktivnosti eskadrile kao i njezinu opremljenost helikopterima Mi-8 MTV, a jednim od njih inspekcijski tim obavio je i prelet specificiranog područja.

Pukovnik Panić istaknuo je kako je riječ o redovitim aktivnostima inspekcijskog tima sukladno odredbama Bečkog dokumenta koji je obvezujući dokument za sve članice Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS).

"Vojarne u Zemuniku i Divuljama bile su kroz dva dana u ulozi prihvata inspekcije specificiranog područja gdje smo uz prezentacije odgovorili na sva pitanja inspekcijskog tima, a provedba ove aktivnost jača i razvija mjere za izgradnju povjerenja i sigurnosti članica obuhvaćenih ovim dokumentom", iznio je pukovnik Panić.

 

HRZ

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Foto: 1. HRZ / M. Karačić

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 434 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com