Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HV

Najveći broj natjecatelja u povijesti održavanja prvenstva
Pukovnija Vojne policije pobjednik 24. prvenstva u streljaštvu
Pukovnija Vojne policije
 
 

PRESS

 

  

Pukovnija Vojne policije

Svečanim postrojavanjem sudionika te dodjelom pehara i medalja najuspješnijim ekipama i pojedincima u četvrtak, 13. lipnja 2019. na Automatiziranom strelištu “Vrapčanski potok” u Zagrebu završeno je 24. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvu.

 

Prvenstvo je zatvorio izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske brigadir Ivan Anton Žlimen. Osim brigadira Žlimena, na ceremoniji zatvaranja nazočio je izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH brigadir Ivan Jušić te brojni zapovjednici i predstavnici postrojbi HV-a, kao i civilnih sportskih organizacija koje su sudjelovale u organizaciji i provedbi prvenstva: Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski streljački savez, Streljački savez Zagreba i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. 

...

Na prvenstvu koje je počelo 12. lipnja, sudjelovalo je 134 natjecateljica i natjecatelja iz 17 postrojbi HV-a, što je ujedno najveći broj natjecatelja u povijesti održavanja prvenstva. 

Muškarci su se nadmetali u gađanju iz puške VHS-D (5,56 x 45 mm) i vojničkog pištolja (9 mm) po pravilima Međunarodnog odbora za vojni sport (CISM-e) te Međunarodne federacije za streljačke sportove (ISSF-a).

Natjecanje u ženskoj konkurenciji odvijalo se u disciplinama gađanja vojničkim pištoljem (9 mm), također po pravilima obje međunarodne sportske organizacije. Voditelj natjecanja bio je zapovjednik AS „Vrapčanski potok“ Opslužne bojne Zapovjedništva za potporu satnik Željko Posavec.

Prvo mjesto na natjecanju osvojili su pripadnici Pukovnije vojne policije koji su i osvojili veliki prijelazni pehar za najbolju ekipu prvenstva, drugo  pripadnici Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, dok su treće mjesto osvojili pripadnici  Zapovjedništva za potporu.

U ukupnoj pojedinačnoj konkurenciji, najprecizniji su bili kadetkinja Laura Jovanović s HVU-a i pozornik Darko Vladić iz HRM-a u pištoljskim disciplinama, te nadnarednik Goran Hadeljan u puškarskim disciplinama. Od 12 pojedinačnih i ekipnih disciplina koliko ih je sudjelovalo na natjecanju, postavljeni su novi vojni rekordi u čak osam disciplina.

 

Pukovnija Vojne policije

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: HV / F. Klen

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 296 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com