Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HV

Hrvatska vojska – vojska pobjednika!

 
Središte za razvoj vođa “Marko Babić”
 

 

PRESS

 

 

 

Središte za razvoj vođa “Marko Babić”

 

Polaznici Središta za razvoj vođa “Marko Babić” u sklopu hodnje iz Udbine prema Kninu koja je započela u subotu, 27. listopada 2019. u ranim jutarnjim satima, poslali su poruku kako se s 1. naraštajem Središta kreće ispisivati novo poglavlje u obučavanju Hrvatske vojske te kako od budućnih vođa, hrvatski narod i vojska može i mora puno očekivati.

 

“Budućnost pripada hrabrima! Usudi se biti vođa! Vodi primjerom! Znoj štedi krv! Hrvatska vojska – vojska pobjednika!”, poruka je pripadnika Hrvatske vojske s hodnje duge 88 kilometara koja će završiti svečanošću na Kninskoj tvrđavi u ponedjeljak, 28. listopada.

 

 

Zapovjednik Središta pukovnik Kasumović: Ovo je brušenje oštrice dočasničkog kora dočasnika na nižim taktičkim razinama

Izdržljivošću i spremnošću hrvatskih vojnika prvog dana hodnje zadovoljan je i njihov zapovjednik, pukovnik Tomislav Kasumović.

“Hrvatska je ovime dobila sve. Ovime je započelo novo poglavlje u obučavanju Hrvatske vojske, razvijanju njezinih novih sposobnosti, brušenje oštrice dočasničkog kora dočasnika na nižim taktičkim razinama koji će voditi ljude i u borbenim djelovanjima ukoliko to bude potrebno”, istaknuo je zapovjednik Središta za razvoj vođa “Marko Babić” pukovnik Kasumović.

 

Središte za razvoj vođa “Marko Babić”

 

“Obuka zahtjeva puno od nas polaznika, potrebno je prije se dobro pripremiti. Sve vojničke vještine moraju biti na razini kako bi savladali sve zadaće i kako bi obuku uspješno završili. Od motivacije doslovno letimo već šest tjedana, tako letimo i danas, spremni smo na ovo i izrazito smo ponosni, samopouzdani i spremni”, rekao je jedan od polaznika Središta, skupnik Ivan Jure Radanović.

Podsjetimo, hodnja iz Udbine do Knina kruna je šestotjedne obuke kojom je Hrvatska vojska postala bogatija za 43 novih vođa koji su još jedan od pokazatelja sjajne budućnosti i smjera razvoja Hrvatske vojske.

 

Središte za razvoj vođa “Marko Babić”

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 396 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com