Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HV

Ukupno je na natjecanju sudjelovalo gotovo 8000 sportaša i sportašica iz 109 zemalja članica Međunarodnog vijeća za vojni sport

 
Vojne igre
 

 

PRESS

 

 

 

Vojne igre

 

Reprezentacija Hrvatske vojske nastupila je na 7. svjetskim vojnim igrama, koje su se održale u Wuhanu u Narodnoj Republici Kini od 18. do 27. listopada 2019. godine.

 

Hrvatska vojna sportska reprezentacija, koju su činili pripadnici i pripadnice Glavnog stožera OSRH, Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva za potporu, Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman, Počasno-zaštitne bojne, Hrvatske ratne mornarice i Pukovnije vojne policije, nastupila je u streljaštvu u disciplini pištolj 25m u muškoj i ženskoj konkurenciji te u atletskim utrkama na 400m, 800m, 10000m i u maratonu.

...

Hrvatsku vojsku na čelu s pukovnikom Andrijom Križanićem predstavljali su kapetan ekipe u streljaštvu pukovnik Tihomir Galić te natjecatelji satnik Željko Posavec, nadnarednik Vatroslav Drmić i stožerni narednik Tihomir Perišić u muškoj te poručnica bojnog broda Ana Karaman, natporučnica Katarina Nekić i stožerna narednica Marijana Špirelja u ženskoj konkurenciji.

Satnik Posavec i nadnarednik Drmić ostvarili su dva muška pojedinačna ulaska u finale, dok su hrvatski strijelci ekipno zauzeli 27. mjesto.

 

Vojne igre

 

U atletskim disciplinama nastupili su satnik Domagoj Bagarić kao trener ekipe te natjecatelji satnik Ivan Gerenčir, nadnarednik Danijel Katalenić, skupnik Nikola Špoljar, vojnik Kristijan Sušilović i kadetkinja Tajana Židov, koja je u utrci na 400 m zauzela 15. mjesto.

Zadnjeg dana natjecanja u maratonu, skupnik Špoljar osvojio je 67. mjesto, nadnarednik Katalenić 73., a satnik Gerenčir je na cilj došao kao 78. natjecatelj.

Ekipno su hrvatski maratonci zauzeli 16. mjesto u snažnoj konkurenciji koju su predvodili profesionalni sportaši.

Ukupno je na natjecanju sudjelovalo gotovo 8000 sportaša i sportašica iz 109 zemalja članica Međunarodnog vijeća za vojni sport (International Military Sports Council – CISM).

Natjecatelji su se takmičili u 32 sportske discipline, pri čemu je dodijeljena ukupno 1021 medalja.

Zemlja domaćin Kina vodeća je po broju osvojenih medalja, sveukupno 239, od kojih 133 zlatne, a slijedi ju Rusija sa 161 medaljom, Brazil s 88, Francuska s 57 i Poljska sa 60 osvojenih medalja.

 

Vojne igre

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 284 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com