Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Domovinski rat

U boj! U boj za ulazak knjiga o Domovinskom ratu u školsku lektiru!

 
Roberta Kljenak
 

 

PRESS

 

 

 

U Vukovaru, 14. studenog, u 17:00 sati autorica Roberta Kljenak predstavlja svoju knjigu "Oteti od zaborava 91 heroj Domovinskog rata".

 

"Dopustite mi da Vam predstavim veličanstvenu domoljubnu gospodu naše jedine domovine Hrvatske", tim je riječima mlada autorica najavila svoje goste na svečanoj promociji:

 

 1. Ivica Krnjak (hrvatski vojni zapovjednik, diverzant i obavještajac, hrvatski politički emigrant), koji je za vrijeme obrambenoga Domovinskoga rata bio zapovjednik Uskočke satnije koja je imala za cilj srušiti Batinski most koji se nalazio u neprijateljskom terenu.
 2. Danijel Rehak - predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora kojeg su neprijatelji samo zato što je bio "sekretar za narodnu obranu" optužili za 7500 njihovih vojnika
 3. Marijan Živković - otac sina Marka koji je bio pilot te je u Osijeku organizirao zrakoplovni vod koji je u nešto manje od dva mjeseca obavio 35 borbenih letova tijekom kojih je izbačeno 68 bombi i 17 sanduka s dvije tone pomoći za Vukovar. Poginuo je tijekom obavljanja zadaće 2. prosinca 1991. godine iznad Otoka kod Vinkovaca, a prema njemu je nazvana Zrakoplovna baza Pleso i sina Nikole koji je ubijen iz zasjede 17. rujna 1991. godine na Mitnici u Vukovaru i njegovo tijelo do danas nije pronađeno. Marijan je čekićem razbio dvojezičnu ploču postavljenu na zgradi policijske postaje u Vukovaru.
 4. Tomislav Josić - Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara i vukovarski fajter koji je za vrijeme agresije na našu Domovinu, zarobljen i odveden u logor.
 5. Ivica Jurčan - hrabri HOS-ovac koji je nakon HOS-ove Štafete smrti u kojoj su hrabri HOS-ovci spašavali živote naroda, svojim životima, 12 dana teško ranjen ležao u minskome polju gdje je vršio nuždu po sebi jer se nije mogao pomaknuti, Kad mu je dr.Njavro skinuo čizmu, skinuo mu je i nogu jer mu je istrunulo meso.
 6. Nikola Drobnjak - liječnik s prve crte za vrijeme Domovinskoga rata koji je iz dana u dan gledao masakrirane ljude, pa i djecu, a koji se poslije specijalizirao za psihijatra. Danas kao psihijatar pruža pomoć brojnim hrvatskim herojima.
 7. Ako bude mogućnosti, na video projekciji ćete moći poslušati govor o knjizi OTETI OD ZABORAVA 91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA od maloljetnoga hrvatskoga dragovoljca Ivan Anušić koji je fizički spriječen doći u Vukovar jer se za našu Domovinu bori na drugom frontu.

 

Poziv za promociju knjige poslan je i školama i braniteljskim udrugama s područja grada Vukovara.

 

- Vidimo se na promociji. Promocija knjige: "...91 HEROJ DOMOVINSKOGA RATA" u Vukovaru, poziva autorica na promociju knjige sa željom da njezina kao i druge hvalevrijedne knjige o Domovinskom ratu uskoro budu uvrštene i u školsku lektiru.

 

Roberta Kljenak

Autor: Mario Mehaković

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 322 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com