Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
GOMBR

Povodom obilježavanja Dana Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske

 
GOMBR
 

 

PRESS

 

 

 

GOMBR

 

Povodom obilježavanja Dana Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske na vojnom poligonu “Gašinci” 11. i 12. ožujka 2020. godine održano je natjecanje na najbolji borbeni tim GOMBR-e.

 

Od ukupno 16 ustrojbenih formacijskih timova postrojbi GOMBR-e, stazu dugačku oko 20 kilometara prvi je svladao tim iz Vojnoobavještajne satnije, drugo mjesto osvojili su pripadnici iz Zapovjedne satnije, dok su treći na cilj istovremeno stigla dva tima iz mehanizirane bojne “Sokolovi”.

...

Prvi dan natjecanja održalo se kvalifikacijsko gađanje, a ovisno o ostvarenim rezultatima, odredila su se startna mjesta. Drugog dana natjecanja timovi sastavljeni od po četiri člana morali su proći osam radnih točaka noseći pritom zaštitnu kacigu i masku te borbeni ranac težak oko 20 kilograma.

 

GOMBR

 

Kroz osam radnih točaka provjeravale su se sposobnosti iz područja orijentacije, prepoznavanje i savladavanje kontaminiranog područja, svladavanje prepreka prečicom, bacanje ručne bombe, savladavanje opasnog područja i minskog polja, zbrinjavanje ranjenika i logistička popuna te rasklapanje naoružanja.

Najboljem timu bit će uručen prijelazni pehar i priznanja za ostvarene rezultate tijekom središnje svečanosti proslave Dana GOMBR-e.

“Za prelazak staze trebala su nam četiri i pol sata, bilo je dosta naporno, ali smo dali sve od sebe. Pobjedu posvećujemo svima koji su dali živote za našu domovinu i to nam je ujedno i motivacija za daljnji rad”, rekao je na kraju natjecanja vođa pobjedničkog tima desetnik Josip Perković.

 

GOMBR

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 375 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com