Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRVCON

Pohvale, nagrade i promaknuća pripadnicima 2. HRVCON-a

 
Dan HV-a
 

 

PRESS

 

 

Dan HV-a

 

Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP BG LTU) u Republici Litvi u četvrtak, 28. svibnja 2020. godine obilježili su Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske i 29. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske.

 

Tim povodom svim pripadnicima kontingenta uručene su medalje i odluke o odlikovanju od strane Ministarstva obrane Republike Litve za uspješno izvršenje svih zadaća i doprinos sigurnosti Republike Litve.

...

Pripadnicima koji su u svom radu značajno doprinijeli uspješnom radu i funkcioniranju kontingenta i borbene grupe, uručene su pohvale i nagrade od strane zapovjednika Iron Wolf brigade, brigadira Mindaugasa Petkevičiusa te zapovjednika Borbene grupe, pukovnika Axela Niemanna.

 

Dan HV-a

 

U prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske, promaknutim pripadnicima kontingenta uručena su i promaknuća.

Zapovjednik 2. hrvatskog kontingenta satnik Robert Bajan čestitao je svim pripadnicima kontingenta njihov dan te između ostalog istaknuo: „Na današnji dan prisjećamo prvog postrojavanja hrvatske vojske na stadionu u Kranjčevićevoj u Zagrebu. Danas, 29 godina kasnije kao pripadnici profesionalne Hrvatske vojske sudjelujemo u međunarodnoj misiji Ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi i slijedeći postignuća i vrijednosti stvarane kroz Domovinski rat ravnopravno s ostalim članicama NATO saveza pretvaramo u djelo svaku postavljenu zadaću. Također, naša je dužnost odati priznanje svim poginulim pripadnicima Hrvatske vojske koji su svojom žrtvom postavili temelje da bi mi danas mogli časno predstavljati Republiku Hrvatsku u međunarodnom okruženju“.

Nakon obraćanja zapovjednika, paljenjem svijeće kod spomen obilježja u vojarni Rukla u sjećanje na preminulog pripadnika hrvatske vojske, pripadnika 1. HRVCON-a eFP BG-LTU razvodika Marija Pavišića, odana je počast njemu i svim pripadnicima hrvatske vojske koji su preminuli i stradali u Domovinskom ratu te u službi stvaranja i zaštite Republike Hrvatske.

Misu za sve pripadnike kontingenta povodom ovog svečanog dana predvodio je fra Mato Vincetić, vojni kapelan iz sastava 2. hrvatskog kontingenta.

 

Dan HV-a

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 201 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com