Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Reakcije

Hercegovački franjevac komentira burne reakcije na svoju nedavnu objavu na Facebooku pod nazivom 'Domoljubna sujeta i razmažena derišta dovode SDP na vlast'

 
Fra Mario Knezović
 

 

PRESS

 

 

Hercegovački franjevac dr. sc. fra Mario Knezović, nedavno je na svom Facebook profilu objavio tekst i video pod nazivom 'Domoljubna sujeta i razmažena derišta dovode SDP na vlast', te se osvrnuo na nadolazeće parlamentarne izbore.

 

Fra Mario Knezović

 

Sada je objavio novo priopćenje, koje prenosimo u cjelosti, u kojem 'komentira' burne reakcije na spomenuti tekst.

...

Naš franjevački velikan, po meni jedan od najlucidnijih hercegovaca, dr. fra Ljudevit Rupčić bi u raznim situacijama burnih rasprava znao reći: 'Najbolje da ja pitam tebe što ja mislim'. Naravno, to je izgovarao onda kad su mu u usta stavljali ono što nije ni izgovorio ni pomislio. Taj princip se često može upotrijebiti. Tako na moj tekst i video 'Domoljubna sujeta i zarmažena derišta dovode SDP na vlast' neki meni staviše u usta ono što nisam ni napisao ni izgovorio. Hajmo redom vidjeti što 'svjetina' naklapa.


1. Neki su, ne znam na temelju čega, mene počeli svrstavati. Gospodo, tako neće ići. Svoju slobodu sam skupo platio da bih je prokockao u svagdašnjoj i prljavoj politici. Godinama govorim i pišem protiv kriminalnih, nemoralnih, korumptivnih, nekršćanski, nedomoljubnih, neljudskih poteza vladajuće stranke i drugih koji bijahu na vlasti. Stoga, pokušati podvaljivati da sam pristaša HDZ-a je isto onoliko istinito koliko i to, što Srbi podvaljuju, da je Marin Držić njihov književnik. No pasaran!

2. Onda su drugi, opet ne znam na temelju čega, mene počeli smatrati da sam pristaša MOSTA. Ako su to iščitali iz činjenice da sam napisao da su u MOST ušli intelektualci i aktivni vjernici laici, onda neka im bude. Ali ja to, da sam njihov promotor, nisam ni napisao ni izgovorio. Samo sam konstatirao, a ne vidim zašto se ne radovati, da su u politiku ušli pametni i Bogu vjerni ljudi?

3. Treći, valjda u navijačkom zamahu, mene svrstavaju da sam veliki promicatelj Domovinskoga pokreta. Ako ljudi tu tvrdnju grade na tome što sam mislio, a i danas mislim, da je Škoro bio bolji kandidat za predsjednika nego Milanović i Grabar Kitarović, te koji je jedini mogao njih pobijediti, onda neka im bude. Naprotiv, istaknuo sam da u tom pokretu ima lijep broj onih koji autentično mogu zastupati domoljubnu stranu i promicati moralne vrednote kršćanstva!

4. Bilo je i onih četvrtih koji su čak toliko daleko otišli da su mi pisali kako radim za SDP i da će mi oni dobro platiti moja promišljanja. Takvima samo mogu reći ono što je lik Matan izgovorio „Pameću draču začudili“. Koliko su takvi nazadni mogli bi baš njih primit u SDP.

5.
 I ono najvažnije. Očito smo društveno nezreli. Očito smo toliko 'obolili' od subjektivnoga i navijačkoga pristupa da ne razlučujemo dan od noći. Oni koji navijački gledaju na politiku, analizu, kolumne, promišljanja, društveno i crkveno stanje nisu ništa drugo nego bezlična masa koja ni sama ne zna tko joj glavu nosa i za čije interesa, a da toga nisu svjesni, rade.

ZA KOGA ĆU GLASATI?
To vi pitajte onih koji to ne znaju. Većina Hrvata sve znaju, a ništa ne znaju. Naklapanja, podvale, laži, teorije zavjera su postali 'sport' mnogih zgubidana koji vrludaju. Ako takvima koji me godinama prate nije jasno da nisam pristaša ovakvoga HDZ-a (za Tuđmanov bi uvijek bio) onda im ne može pomoći ni Mirjana Krizmanić ni Dijana Uvodić Vranić, ni Bruno Šimleša ni bilo tko drugi. A za koga ću? E, to i jest poanta što ja ne želim svojim agitiranjem reći za koga ću. To bi bio nepristojno i vrijeđalo bi vašu slobodu koju cijenim.
Što se mene tiče nisam od interesa. Meni politika ni političari ne trebaju i od njih osobno niti što tražim niti sam što tražio. Dapače, osobno su mi svi više smetali nego koristili. Od političara samo tražim promicanje općeg dobra, morala, kulture života, poštenja, domoljublja i kršćanskih vrednota. Stoga, moje analize shvatite kao pokušaje da nešto spoznamo, naučimo i prestanemo hrliti kao guske u maglu. A moja analiza s kalkulatorom je poruka političke realnosti, a ne djetinjega pristupa. Izbori nisu neozbiljna zabava i samo show. To je demokracija i treba je ozbiljno shvatiti.

 

ŠTO JE POHVALNO: Velika je činjenica, koja iz svega ovog proizlazi, da su me upravo oni koji me vide na četiri strane time, zapravo, počastili i pohvalili. Tako su kazali da sam politički ničiji, nesvrstan, i da sam slobodan. To što vam je nejasno kao čiji sam je meni satisfakcija, nagrada i potvrda kako radim pravu stvar i da se nisam javno svrstao. Hvala vam na tom pozicioniranju! Tako će i dalje ostati! Moja stranka je Zakon Isusa Krista i borba za običnoga čovjeka.

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: DPCM/croexpress

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 316 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com