Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
MVEP: Sjedinjene Američke Države ostaju naš partner i saveznik

Hrvatska ostaje predana sporazumu s Iranom

 

Hrvatska

 

PRESS

 

 

 

Hrvatska žali zbog povlačenja Sjedinjenih Država iz sporazuma o nuklearnom programu s Iranom, ali zajedno s partnerima u Europskoj uniji ostaje predana poštovanju i provedbi sporazuma te očekuje da Iran nastavi s njegovom provedbom i ispunjavanjem svih obveza koje proizlaze iz Sporazuma, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

 

"Republika Hrvatska žali zbog povlačenja Sjedinjenih Američkih Država iz Sporazuma o nuklearnom programu s Iranom (JCPOA). Zajedno s partnerima u EU ostajemo predani punom poštovanju i učinkovitoj provedbi JCPOA te očekujemo da Iran nastavi s provedbom i ispunjavanjem svih obveza koje proizlaze iz Sporazuma", navodi MVEP u priopćenju.

...

Američki predsjednik Donald Trump objavio je jučer da se Sjedinjene Države povlače iz međunarodnog nuklearnog sporazuma s Iranom iz 2015. kako bi spriječio Iran da razvije nuklearnu bombu i da će odmah ponovno uvesti gospodarske sankcije Teheranu. "To je bio užasan jednostran sporazum koji nije trebao nikad, nikad biti potpisan", rekao je Trump u govoru iz Bijele kuće i naglasio da sporazum "nije donio spokoj. Nije donio mir. Nikada i neće". 

MVEP priopćava kako je uz "ključne sigurnosne aspekte vezane uz međunarodnu neproliferacijsku arhitekturu te regionalnu i europsku sigurnost i stabilnost, JCPOA otvorio prostor za jačanje odnosa s Iranom u mnogim drugim područjima, stvarajući prilike za razvoj gospodarske i trgovinske suradnje na korist građana EU-a i Irana. U tom pogledu Republika Hrvatska smatra potrebnim uložiti napore s ciljem očuvanja prilika, omogućenih Sporazumom, te osiguranja zaštite gospodarskih, trgovinskih i poslovnih interesa".

 

Dodaje kako se Hrvatska "zalaže za dijalog s partnerima u EU o novim okolnostima i zajedničkom pristupu". Na kraju se navodi kako "Sjedinjene Američke Države ostaju naš partner i saveznik. Očekujemo daljnji dijalog s njima o ovome i drugim pitanjima od zajedničkog interesa".

 
 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 308 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com